Fish, salmon, pink, canned, total can contents - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 129 kcal | - | |
Białko | 19.68 g | 39% DV | 610% D |
Tłuszcz | 4.97 g | 6.4% DV | |
Węglowodany | 0 g | 0% DV | |
Woda | 74.04 g | - | |
Popiół | 2.4 g | - | |
Sód | 403 mg | 18% DV | |
Cholesterol | 55 mg | 18% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 87.8 mg | 16% DV | 247% D |
Kwas foliowy | 15 ug | - | - |
Witamina A | 57 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.02 mg | 1.9% DV | 29.72% D |
Witamina B12 | 4.4 ug | 183% DV | 2842% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.19 mg | 14% DV | 222% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 6.54 mg | 41% DV | 633% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.55 mg | 11% DV | 171% D |
Witamina B6 | 0.3 mg | 18% DV | 274% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 547 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 0.5 ug | 0.4% DV | 6.46% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 15 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 15 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 17 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 17 ug | 1.9% DV | 29.29% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 13.7 ug | 69% DV | 1062% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 13.7 ug | - | - |
Witamina E | 0.64 mg | 4.3% DV | 66.15% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 215 mg | 17% DV | 256% D |
Miedź | 0.07 mg | 7.7% DV | 119% D |
Żelazo | 0.64 mg | 3.6% DV | 55.12% D |
Magnez | 30 mg | 7.1% DV | 111% D |
Mangan | 0.02 mg | 1% DV | 16.18% D |
Fosfor | 337 mg | 27% DV | 418% D |
Potas | 344 mg | 7.3% DV | 113% D |
Selen | 33.2 ug | 60% DV | 936% D |
Sód | 403 mg | 18% DV | 272% D |
Cynk | 0.76 mg | 6.9% DV | 107% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 1.26 g | - | |
Arginina | 1.24 g | - | |
Kwas asparaginowy | 2.47 g | - | |
Cysteina | 0.15 g | - | |
Kwas glutaminowy | 2.79 g | - | |
Glicyna | 1.21 g | - | |
Histydyna | 0.52 g | - | |
Izoletyda | 0.92 g | - | |
Leucyna | 1.5 g | - | |
Lizyna | 1.69 g | - | |
Metionina | 0.55 g | - | |
Fenyloalanina | 0.81 g | - | |
Prolina | 0.83 g | - | |
Seryna | 0.87 g | - | |
Treonina | 1.02 g | - | |
Tryptofan | 0.21 g | - | |
Tyrozyna | 0.71 g | - | |
Walina | 1.06 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.05 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.05 g | - | |
Omega-3 DHA | 0.67 g | - | |
Omega-3 EPA | 0.32 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0.14 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.09 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.08 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.44 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0.05 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 0.55 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 0.54 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.01 g | - | |
Kwas behenowy | 0 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.01 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.02 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.18 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.52 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.02 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.1 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.14 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.14 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0.05 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.09 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0 g | 0% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 2.4 g | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 55 mg | 18% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 74.04 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central