BURGER KING, Chicken Strips - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źródła
Ogólne
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
|
292 kcal | - | - |
|
18.2 g | 36% DV | 249% D |
|
15.25 g | 20% DV | - |
|
20.49 g | 7.5% DV | - |
|
20.57 g | - | - |
|
1.3 g | 4.6% DV | 31.8% D |
|
43.02 g | - | - |
|
3.05 g | - | - |
|
859 mg | 37% DV | - |
Cholesterol
|
44 mg | 15% DV | - |
Witaminy
❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Witamina A
|
11 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina)
|
0.09 mg | 7.5% DV | 51.37% D |
Witamina B12
|
0.15 ug | 6.3% DV | 42.81% D |
Witamina B2 (Ryboflawina)
|
0.14 mg | 11% DV | 72.18% D |
Witamina B3 (Niacyna)
|
7.96 mg | 50% DV | 341% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy)
|
1.1 mg | 22% DV | 151% D |
Witamina B6
|
0.4 mg | 24% DV | 162% D |
Witamina C
|
1.1 mg | 1.2% DV | 8.37% D |
Witamina K (filochinon)
|
6.3 ug | 5.3% DV | 35.96% D |
Więcej... ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Karoten, alfa
|
0 ug | - | - |
Karoten, beta
|
2 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta
|
0 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem
|
9 ug | - | - |
Retinol
|
2 ug | - | - |
Tokoferol beta
|
0.15 mg | - | - |
Tokoferol delta
|
0.72 mg | - | - |
Tokoferol gamma
|
7.82 mg | - | - |
Tokotrienol alfa
|
0.2 mg | - | - |
Tokotrienol beta
|
0.23 mg | - | - |
Tokotrienol delta
|
0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma
|
0.08 mg | - | - |
Witamina A, RAE
|
3 ug | 0.3% DV | 2.28% D |
Witamina E
|
3.93 mg | 26% DV | 179% D |
Witamina K (Dihydrofilochinon)
|
32.5 ug | - | - |
Minerały
❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Wapń
|
13 mg | 1% DV | 6.85% D |
Miedź
|
0.07 mg | 8.1% DV | 55.56% D |
Żelazo
|
0.62 mg | 3.4% DV | 23.59% D |
Magnez
|
27 mg | 6.4% DV | 44.03% D |
Mangan
|
0.28 mg | 12% DV | 82.79% D |
Fosfor
|
291 mg | 23% DV | 159% D |
Potas
|
315 mg | 6.7% DV | 45.9% D |
Selen
|
16.1 ug | 29% DV | 200% D |
Sód
|
859 mg | 37% DV | 256% D |
Cynk
|
0.7 mg | 6.4% DV | 43.59% D |
Aminokwasy
❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Alanina
|
0.96 g | - | - |
Arginina
|
1.15 g | - | - |
Kwas asparaginowy
|
1.53 g | - | - |
Cysteina
|
0.27 g | - | - |
Kwas glutaminowy
|
3.02 g | - | - |
Glicyna
|
0.8 g | - | - |
Histydyna
|
0.62 g | - | - |
Izoletyda
|
0.8 g | - | - |
Leucyna
|
1.47 g | - | - |
Lizyna
|
1.53 g | - | - |
Metionina
|
0.49 g | - | - |
Fenyloalanina
|
1.36 g | - | - |
Prolina
|
1.51 g | - | - |
Seryna
|
0.75 g | - | - |
Treonina
|
0.76 g | - | - |
Tryptofan
|
0.21 g | - | - |
Tyrozyna
|
0.51 g | - | - |
Walina
|
0.86 g | - | - |
Kwasy tłuszczowe
❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Omega-3 ALA
|
0.32 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA)
|
0.3 g | - | - |
Omega-3 DHA
|
0 g | - | - |
Omega-3 EPA
|
0 g | - | - |
Omega-3 stearydonowy
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i
|
0 g | - | - |
Omega-6 (n-6)
|
0.02 g | - | - |
Omega-6 linolowy
|
6.98 g | - | - |
Omega-6 linolowy
|
6.93 g | - | - |
Omega-9 eikosenowy
|
0.07 g | - | - |
Omega-9 erukowy
|
0 g | - | - |
Omega 9 oleinowy
|
4.07 g | - | - |
Omega 9 oleinowy (cis)
|
4.06 g | - | - |
Kwas arachidowy
|
0.06 g | - | - |
Kwas behenowy
|
0.03 g | - | - |
Kwas masłowy
|
0 g | - | - |
Kwas kaprynowy
|
0 g | - | - |
Kwas kapronowy
|
0 g | - | - |
Kwas kaprylowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas laurynowy
|
0 g | - | - |
Kwas lignocerynowy
|
0.02 g | - | - |
Kwas margarynowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas mirystynowy
|
0.03 g | - | - |
Kwas palmitynowy
|
2.09 g | - | - |
Kwas pentadekanowy
|
0 g | - | - |
Kwas stearynowy
|
0.45 g | - | - |
Więcej... ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1
|
0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1
|
0.05 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c
|
0.05 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1
|
0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c
|
0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs
|
0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c
|
0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3
|
0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6
|
0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4
|
0.04 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4
|
0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA)
|
0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t
|
0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t
|
0.02 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane)
|
0.04 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t
|
0 g | - | - |
Węglowodany
❯
Inne
❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Popiół
|
3.05 g | - | - |
Cholesterol
|
44 mg | 15% DV | - |
Hydroksyprolina
|
0.04 g | - | - |
Woda
|
43.02 g | - | - |
Źródła
- USDA Food Data Central
- Data type: 70. Category: -