DENNY'S, spaghetti and meatballs - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 170 kcal | - | |
Białko | 7.84 g | 16% DV | 184% D |
Tłuszcz | 8.52 g | 11% DV | |
Węglowodany | 15.51 g | 5.6% DV | |
Skrobia | 11.37 g | - | |
Cukry | 2.03 g | - | |
Błonnik | 1.5 g | 5.4% DV | 63.03% D |
Woda | 66.64 g | - | |
Popiół | 1.49 g | - | |
Sód | 351 mg | 15% DV | |
Cholesterol | 19 mg | 6.3% DV |
Witaminy ❯
Witamina A | 258 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.11 mg | 8.9% DV | 105% D |
Witamina B12 | 0.39 ug | 16% DV | 191% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.17 mg | 13% DV | 151% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 2 mg | 13% DV | 147% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.44 mg | 8.8% DV | 104% D |
Witamina B6 | 0.14 mg | 8.4% DV | 98.96% D |
Witamina C | 0.9 mg | 1% DV | 11.76% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 120 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 36 ug | - | - |
Retinol | 18 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0.06 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0.36 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0.03 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0.27 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0.08 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 28 ug | 3.1% DV | 36.6% D |
Witamina E | 0.75 mg | 5% DV | 58.82% D |
Minerały ❯
Wapń | 45 mg | 3.5% DV | 40.72% D |
Miedź | 0.11 mg | 12% DV | 139% D |
Żelazo | 1.29 mg | 7.2% DV | 84.31% D |
Magnez | 23 mg | 5.5% DV | 64.43% D |
Mangan | 0.28 mg | 12% DV | 142% D |
Fosfor | 89 mg | 7.1% DV | 83.76% D |
Potas | 206 mg | 4.4% DV | 51.56% D |
Selen | 18.4 ug | 33% DV | 394% D |
Sód | 351 mg | 15% DV | 180% D |
Cynk | 1.04 mg | 9.5% DV | 111% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.44 g | - | |
Arginina | 0.5 g | - | |
Kwas asparaginowy | 0.69 g | - | |
Cysteina | 0.14 g | - | |
Kwas glutaminowy | 2.24 g | - | |
Glicyna | 0.46 g | - | |
Histydyna | 0.27 g | - | |
Izoletyda | 0.37 g | - | |
Leucyna | 0.71 g | - | |
Lizyna | 0.56 g | - | |
Metionina | 0.19 g | - | |
Fenyloalanina | 0.4 g | - | |
Prolina | 0.79 g | - | |
Seryna | 0.39 g | - | |
Treonina | 0.33 g | - | |
Tryptofan | 0.09 g | - | |
Tyrozyna | 0.25 g | - | |
Walina | 0.45 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.09 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.08 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 1.05 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.99 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.05 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 3.25 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 3.09 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.02 g | - | |
Kwas behenowy | 0.01 g | - | |
Kwas masłowy | 0.01 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.02 g | - | |
Kwas kapronowy | 0.01 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.01 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.02 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.06 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.2 g | - | |
Kwas palmitynowy | 1.82 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.03 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.92 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.04 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.21 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.2 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.04 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0.02 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.17 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.03 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 15.51 g | 5.6% DV | |
Fruktoza | 0.7 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 0.63 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0.2 g | - | |
Skrobia | 11.37 g | - | |
Sacharoza | 0.5 g | - |
Inne ❯
Popiół | 1.49 g | - | |
Cholesterol | 19 mg | 6.3% DV | |
Hydroksyprolina | 0.06 g | - | |
Woda | 66.64 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central