DENNY'S, macaroni & cheese, from kid's menu - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 150 kcal | - | |
Białko | 5.19 g | 10% DV | 138% D |
Tłuszcz | 4.92 g | 6.3% DV | |
Węglowodany | 21.16 g | 7.7% DV | |
Skrobia | 14.9 g | - | |
Cukry | 4.2 g | - | |
Błonnik | 1.2 g | 4.3% DV | 57.14% D |
Woda | 67.38 g | - | |
Popiół | 1.35 g | - | |
Sód | 300 mg | 13% DV | |
Cholesterol | 7 mg | 2.3% DV |
Witaminy ❯
Witamina A | 58 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.1 mg | 8.3% DV | 111% D |
Witamina B12 | 0.19 ug | 7.9% DV | 106% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.28 mg | 22% DV | 290% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.87 mg | 5.4% DV | 72.5% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.49 mg | 9.8% DV | 131% D |
Witamina B6 | 0.08 mg | 4.5% DV | 60.39% D |
Witamina K (filochinon) | 3 ug | 2.5% DV | 33.33% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 1 ug | - | - |
Karoten, beta | 5 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 36 ug | - | - |
Retinol | 15 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0.01 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0.03 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0.99 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0.05 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0.29 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 15 ug | 1.7% DV | 22.22% D |
Witamina E | 0.53 mg | 3.5% DV | 47.11% D |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Witamina K (menachinon-4) | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 83 mg | 6.4% DV | 85.13% D |
Miedź | 0.07 mg | 7.3% DV | 97.78% D |
Żelazo | 0.79 mg | 4.4% DV | 58.52% D |
Magnez | 23 mg | 5.5% DV | 73.02% D |
Mangan | 0.26 mg | 11% DV | 151% D |
Fosfor | 113 mg | 9% DV | 121% D |
Potas | 165 mg | 3.5% DV | 46.81% D |
Selen | 20.8 ug | 38% DV | 504% D |
Sód | 300 mg | 13% DV | 174% D |
Cynk | 0.58 mg | 5.3% DV | 70.3% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.18 g | - | |
Arginina | 0.25 g | - | |
Kwas asparaginowy | 0.28 g | - | |
Cysteina | 0.1 g | - | |
Kwas glutaminowy | 1.62 g | - | |
Glicyna | 0.18 g | - | |
Histydyna | 0.17 g | - | |
Izoletyda | 0.26 g | - | |
Leucyna | 0.52 g | - | |
Lizyna | 0.37 g | - | |
Metionina | 0.12 g | - | |
Fenyloalanina | 0.29 g | - | |
Prolina | 0.75 g | - | |
Seryna | 0.27 g | - | |
Treonina | 0.12 g | - | |
Tryptofan | 0.07 g | - | |
Tyrozyna | 0.17 g | - | |
Walina | 0.29 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.24 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.23 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0.01 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.76 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.73 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.04 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 1.95 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 1.9 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.02 g | - | |
Kwas behenowy | 0.01 g | - | |
Kwas masłowy | 0.03 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.05 g | - | |
Kwas kapronowy | 0.03 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.02 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.05 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.01 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.01 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.16 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.68 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.02 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.3 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.02 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.03 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.03 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.05 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.02 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 21.16 g | 7.7% DV | |
Fruktoza | 0 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 0 g | - | |
Laktoza | 4.07 g | - | |
Maltoza | 0.13 g | - | |
Skrobia | 14.9 g | - | |
Sacharoza | 0 g | - |
Inne ❯
Popiół | 1.35 g | - | |
Cholesterol | 7 mg | 2.3% DV | |
Hydroksyprolina | 0 g | - | |
Woda | 67.38 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central