DENNY'S, mozzarella cheese sticks - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 324 kcal | - | |
Białko | 13.56 g | 27% DV | 167% D |
Tłuszcz | 17.87 g | 23% DV | |
Węglowodany | 27.22 g | 9.9% DV | |
Skrobia | 21.67 g | - | |
Cukry | 2.83 g | - | |
Błonnik | 1.6 g | 5.7% DV | 35.27% D |
Woda | 37.63 g | - | |
Popiół | 3.72 g | - | |
Sód | 1008 mg | 44% DV | |
Cholesterol | 32 mg | 11% DV |
Witaminy ❯
Witamina A | 343 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.15 mg | 13% DV | 77.16% D |
Witamina B12 | 0.95 ug | 40% DV | 244% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.26 mg | 20% DV | 122% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.98 mg | 6.1% DV | 37.81% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.38 mg | 7.6% DV | 46.91% D |
Witamina B6 | 0.08 mg | 4.9% DV | 30.5% D |
Witamina K (filochinon) | 25.4 ug | 21% DV | 131% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 15 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 1 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 26 ug | - | - |
Retinol | 95 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0.08 mg | - | - |
Tokoferol delta | 1.37 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 3.97 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0.12 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 96 ug | 11% DV | 65.84% D |
Witamina E | 0.74 mg | 4.9% DV | 30.45% D |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Witamina K (menachinon-4) | 2.1 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 331 mg | 25% DV | 157% D |
Miedź | 0.07 mg | 7.4% DV | 45.95% D |
Żelazo | 0.84 mg | 4.7% DV | 28.81% D |
Magnez | 21 mg | 5% DV | 30.86% D |
Mangan | 0.36 mg | 16% DV | 97.42% D |
Fosfor | 358 mg | 29% DV | 177% D |
Potas | 121 mg | 2.6% DV | 15.89% D |
Selen | 16.2 ug | 29% DV | 182% D |
Sód | 1008 mg | 44% DV | 271% D |
Cynk | 1.98 mg | 18% DV | 111% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.46 g | - | |
Arginina | 0.61 g | - | |
Kwas asparaginowy | 1.01 g | - | |
Cysteina | 0.18 g | - | |
Kwas glutaminowy | 4.03 g | - | |
Glicyna | 0.35 g | - | |
Histydyna | 0.44 g | - | |
Izoletyda | 0.72 g | - | |
Leucyna | 1.47 g | - | |
Lizyna | 1.21 g | - | |
Metionina | 0.41 g | - | |
Fenyloalanina | 0.81 g | - | |
Prolina | 2.63 g | - | |
Seryna | 0.78 g | - | |
Treonina | 0.47 g | - | |
Tryptofan | 0.18 g | - | |
Tyrozyna | 0.61 g | - | |
Walina | 0.93 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.57 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.52 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0.05 g | - | |
Omega-6 linolowy | 4.47 g | - | |
Omega-6 linolowy | 4.31 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.08 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 3.96 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 3.73 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.04 g | - | |
Kwas behenowy | 0.03 g | - | |
Kwas masłowy | 0.17 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.23 g | - | |
Kwas kapronowy | 0.13 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.09 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.27 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.02 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.06 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.84 g | - | |
Kwas palmitynowy | 3.22 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.09 g | - | |
Kwas stearynowy | 1.46 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.08 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.15 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.12 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.02 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.06 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0.03 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.23 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.11 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 27.22 g | 9.9% DV | |
Fruktoza | 0.2 g | - | |
Galaktoza | 0.23 g | - | |
Glukoza | 0.63 g | - | |
Laktoza | 1.17 g | - | |
Maltoza | 0.6 g | - | |
Skrobia | 21.67 g | - | |
Sacharoza | 0 g | - |
Inne ❯
Popiół | 3.72 g | - | |
Cholesterol | 32 mg | 11% DV | |
Hydroksyprolina | 0 g | - | |
Woda | 37.63 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central