Turkey, back, from whole bird, meat and skin, with added solution, roasted - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 205 kcal | - | |
Białko | 25.8 g | 52% DV | 503% D |
Tłuszcz | 11.36 g | 15% DV | |
Węglowodany | 0 g | 0% DV | |
Woda | 62.1 g | - | |
Popiół | 1.42 g | - | |
Sód | 237 mg | 10% DV | |
Cholesterol | 87 mg | 29% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 70.8 mg | 13% DV | 126% D |
Kwas foliowy | 6 ug | - | - |
Witamina A | 72 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.03 mg | 2.8% DV | 27.64% D |
Witamina B12 | 1.68 ug | 70% DV | 683% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.22 mg | 17% DV | 161% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 10.67 mg | 67% DV | 651% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.91 mg | 18% DV | 177% D |
Witamina B6 | 0.6 mg | 35% DV | 343% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 21 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 6 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 6 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 22 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0.01 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0.04 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0.05 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 22 ug | 2.4% DV | 23.85% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.5 ug | 2.5% DV | 24.39% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0.5 ug | - | - |
Witamina E | 0.09 mg | 0.6% DV | 5.85% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 15 mg | 1.2% DV | 11.26% D |
Miedź | 0.06 mg | 7% DV | 68.29% D |
Żelazo | 0.68 mg | 3.8% DV | 36.86% D |
Magnez | 29 mg | 6.9% DV | 67.36% D |
Mangan | 0.02 mg | 0.7% DV | 6.36% D |
Fosfor | 252 mg | 20% DV | 197% D |
Potas | 252 mg | 5.4% DV | 52.31% D |
Selen | 28 ug | 51% DV | 497% D |
Sód | 237 mg | 10% DV | 101% D |
Cynk | 1.52 mg | 14% DV | 135% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 1.15 g | - | |
Arginina | 1.16 g | - | |
Kwas asparaginowy | 1.49 g | - | |
Cysteina | 0.18 g | - | |
Kwas glutaminowy | 2.52 g | - | |
Glicyna | 1.32 g | - | |
Histydyna | 0.49 g | - | |
Izoletyda | 0.52 g | - | |
Leucyna | 1.26 g | - | |
Lizyna | 1.48 g | - | |
Metionina | 0.47 g | - | |
Fenyloalanina | 0.61 g | - | |
Prolina | 1.29 g | - | |
Seryna | 0.75 g | - | |
Treonina | 0.65 g | - | |
Tryptofan | 0.18 g | - | |
Tyrozyna | 0.53 g | - | |
Walina | 0.62 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.18 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.18 g | - | |
Omega-3 DHA | 0.01 g | - | |
Omega-3 EPA | 0.01 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0.01 g | - | |
Omega-6 linolowy | 2.96 g | - | |
Omega-6 linolowy | 2.9 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.06 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 3.64 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 3.52 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.01 g | - | |
Kwas behenowy | 0.01 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.01 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.04 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.03 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.12 g | - | |
Kwas palmitynowy | 2.2 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.02 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.78 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.02 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.41 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.4 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.02 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.08 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.12 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.03 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0 g | 0% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 1.42 g | - | |
Betaina | 3.1 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 87 mg | 29% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 62.1 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central