Taco z pieczonych łusek - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źrółda

Ogólne

Energia 476 kcal -
Białko 6.41 g 13% DV 53.87% D
Tłuszcz 21.79 g 28% DV
Węglowodany 63.49 g 23% DV
Skrobia 54.94 g -
Cukry 1.5 g -
Błonnik 6.7 g 24% DV 101% D
Woda 6.4 g -
Popiół 1.9 g -
Sód 324 mg 14% DV
Cholesterol 0 mg 0% DV

Witaminy

Cholina 29.9 mg 5.4% DV 22.84% D
Kwas foliowy 85 ug - -
Witamina A 17 iu - -
Witamina B1 (Tiamina) 0.22 mg 18% DV 75.63% D
Witamina B12 0 ug 0% DV 0% D
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.08 mg 6.2% DV 25.86% D
Witamina B3 (Niacyna) 1.87 mg 12% DV 49.03% D
Witamina B6 0.2 mg 12% DV 50.17% D
Witamina C 0 mg 0% DV 0% D
Witamina D 0 iu - -
Witamina K (filochinon) 8.6 ug 7.2% DV 30.11% D
Karoten, alfa 3 ug - -
Karoten, beta 3 ug - -
Kryptoksantyna, beta 13 ug - -
Folate, food 46 ug - -
Kwas foliowy, ogółem 69 ug - -
Kwas foliowy 24 ug 6% DV 25.21% D
Retinol 0 ug - -
Witamina A, RAE 1 ug 0.1% DV 0.47% D
Witamina B12, dodana 0 ug - -
Witamina D (D2 + D3) 0 ug 0% DV 0% D
Witamina E 0.69 mg 4.6% DV 19.33% D
Witamina E, dodana 0 mg - -

Minerały

Wapń 100 mg 7.7% DV 32.32% D
Miedź 0.11 mg 13% DV 52.75% D
Żelazo 1.64 mg 9.1% DV 38.28% D
Magnez 83 mg 20% DV 83.03% D
Mangan 0.56 mg 24% DV 102% D
Fosfor 233 mg 19% DV 78.32% D
Potas 231 mg 4.9% DV 20.65% D
Selen 4.8 ug 8.7% DV 36.67% D
Sód 324 mg 14% DV 59.19% D
Cynk 1.61 mg 15% DV 61.5% D
Alanina 0.46 g -
Arginina 0.29 g -
Kwas asparaginowy 0.54 g -
Cysteina 0.14 g -
Kwas glutaminowy 1.26 g -
Glicyna 0.25 g -
Histydyna 0.17 g -
Izoletyda 0.22 g -
Leucyna 0.84 g -
Lizyna 0.2 g -
Metionina 0.18 g -
Fenyloalanina 0.29 g -
Prolina 0.77 g -
Seryna 0.37 g -
Treonina 0.23 g -
Tryptofan 0.04 g -
Tyrozyna 0.22 g -
Walina 0.29 g -
Omega-3 ALA 0.28 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) 0.27 g -
Omega-3 DHA 0 g -
Omega-3 EPA 0 g -
Omega-3 stearydonowy 0 g -
Omega-6 (n-6) 0.01 g -
Omega-6 linolowy 5.18 g -
Omega-6 linolowy 5.1 g -
Omega-9 eikosenowy 0.04 g -
Omega-9 erukowy 0 g -
Omega 9 oleinowy 6.85 g -
Omega 9 oleinowy (cis) 6.76 g -
Kwas arachidowy 0.07 g -
Kwas behenowy 0 g -
Kwas masłowy 0.01 g -
Kwas kaprynowy 0.05 g -
Kwas kapronowy 0 g -
Kwas kaprylowy 0.06 g -
Kwas laurynowy 0.34 g -
Kwas lignocerynowy 0.02 g -
Kwas margarynowy 0.01 g -
Kwas mirystynowy 0.25 g -
Kwas palmitynowy 5.53 g -
Kwas pentadekanowy 0.01 g -
Kwas stearynowy 0.76 g -
Total (complex+sugars) 63.49 g 23% DV
Fruktoza 0.1 g -
Galaktoza 0.1 g -
Glukoza 0.1 g -
Laktoza 0.1 g -
Maltoza 0.1 g -
Skrobia 54.94 g -
Sacharoza 1 g -

Źródła