SUBWAY, tuna sub on white bread with lettuce and tomato - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źródła
Ogólne
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Energia
|
221 kcal | - | - |
Białko
|
12.33 g | 25% DV | 223% D |
Tłuszcz
|
12.04 g | 15% DV | - |
Węglowodany
|
15.95 g | 5.8% DV | - |
Skrobia
|
12.4 g | - | - |
Cukry
|
1.93 g | - | - |
Błonnik
|
0.7 g | 2.5% DV | 22.62% D |
Woda
|
58.17 g | - | - |
Popiół
|
1.51 g | - | - |
Sód
|
329 mg | 14% DV | - |
Cholesterol
|
28 mg | 9.3% DV | - |
Witaminy ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Cholina
|
30.5 mg | 5.5% DV | 50.19% D |
Witamina A
|
78 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina)
|
0.19 mg | 16% DV | 143% D |
Witamina B12
|
1.06 ug | 44% DV | 400% D |
Witamina B2 (Ryboflawina)
|
0.22 mg | 17% DV | 151% D |
Witamina B3 (Niacyna)
|
7.73 mg | 48% DV | 437% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy)
|
0.35 mg | 7% DV | 63.35% D |
Witamina B6
|
0.27 mg | 16% DV | 144% D |
Witamina C
|
0 mg | 0% DV | 0% D |
Więcej... ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Karoten, alfa
|
0 ug | - | - |
Karoten, beta
|
29 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta
|
1 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem
|
51 ug | - | - |
Retinol
|
9 ug | - | - |
Tokoferol beta
|
0.17 mg | - | - |
Tokoferol delta
|
2.35 mg | - | - |
Tokoferol gamma
|
7.06 mg | - | - |
Tokotrienol alfa
|
0.04 mg | - | - |
Tokotrienol beta
|
0.24 mg | - | - |
Tokotrienol delta
|
0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma
|
0 mg | - | - |
Witamina A, RAE
|
11 ug | 1.2% DV | 11.06% D |
Witamina E
|
1.57 mg | 10% DV | 94.72% D |
Minerały ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Wapń
|
136 mg | 10% DV | 94.67% D |
Miedź
|
0.08 mg | 8.3% DV | 75.41% D |
Żelazo
|
1.57 mg | 8.7% DV | 78.93% D |
Magnez
|
22 mg | 5.2% DV | 47.4% D |
Mangan
|
0.21 mg | 9.3% DV | 84.2% D |
Fosfor
|
109 mg | 8.7% DV | 78.91% D |
Potas
|
177 mg | 3.8% DV | 34.08% D |
Selen
|
39.2 ug | 71% DV | 645% D |
Sód
|
329 mg | 14% DV | 129% D |
Cynk
|
0.67 mg | 6.1% DV | 55.12% D |
Aminokwasy ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Alanina
|
0.59 g | - | - |
Arginina
|
0.6 g | - | - |
Kwas asparaginowy
|
0.97 g | - | - |
Kwas glutaminowy
|
2.43 g | - | - |
Glicyna
|
0.49 g | - | - |
Histydyna
|
0.69 g | - | - |
Izoletyda
|
0.55 g | - | - |
Leucyna
|
0.9 g | - | - |
Lizyna
|
0.73 g | - | - |
Metionina
|
0.3 g | - | - |
Fenyloalanina
|
0.52 g | - | - |
Prolina
|
0.97 g | - | - |
Seryna
|
0.48 g | - | - |
Treonina
|
0.44 g | - | - |
Tryptofan
|
0.12 g | - | - |
Tyrozyna
|
0.34 g | - | - |
Walina
|
0.64 g | - | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Omega-3 ALA
|
0.77 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA)
|
0.74 g | - | - |
Omega-3 DHA
|
0.12 g | - | - |
Omega-3 EPA
|
0.03 g | - | - |
Omega-3 stearydonowy
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i
|
0 g | - | - |
Omega-6 (n-6)
|
0.03 g | - | - |
Omega-6 linolowy
|
5.94 g | - | - |
Omega-6 linolowy
|
5.9 g | - | - |
Omega-9 eikosenowy
|
0.05 g | - | - |
Omega-9 erukowy
|
0 g | - | - |
Omega 9 oleinowy
|
2.74 g | - | - |
Omega 9 oleinowy (cis)
|
2.73 g | - | - |
Kwas arachidowy
|
0.04 g | - | - |
Kwas behenowy
|
0.04 g | - | - |
Kwas masłowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas kaprynowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas kapronowy
|
0 g | - | - |
Kwas kaprylowy
|
0 g | - | - |
Kwas laurynowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas lignocerynowy
|
0.02 g | - | - |
Kwas margarynowy
|
0.02 g | - | - |
Kwas mirystynowy
|
0.04 g | - | - |
Kwas palmitynowy
|
1.37 g | - | - |
Kwas pentadekanowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas stearynowy
|
0.64 g | - | - |
Więcej... ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1
|
0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1
|
0.04 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c
|
0.04 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1
|
0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c
|
0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs
|
0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c
|
0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4
|
0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA)
|
0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t
|
0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t
|
0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane)
|
0.03 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t
|
0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Inne ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Popiół
|
1.51 g | - | - |
Betaina
|
16.1 mg | - | - |
Cholesterol
|
28 mg | 9.3% DV | - |
Hydroksyprolina
|
0 g | - | - |
Woda
|
58.17 g | - | - |
Źródła
- USDA Food Data Central
- Data type: 70. Category: -