SUBWAY, cold cut sub on white bread with lettuce and tomato - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źródła

Ogólne

Element Amount Daily value Density
Energia
214 kcal - -
Białko
10.52 g 21% DV 197% D
Tłuszcz
10.04 g 13% DV -
Węglowodany
20.43 g 7.4% DV -
Skrobia
15.67 g - -
Cukry
3.18 g - -
Błonnik
1.2 g 4.3% DV 40.05% D
Woda
56.51 g - -
Popiół
2.5 g - -
Sód
575 mg 25% DV -
Cholesterol
27 mg 9% DV -

Witaminy

Element Amount Daily value Density
Cholina
32.9 mg 6% DV 55.9% D
Witamina A
170 iu - -
Witamina B1 (Tiamina)
0.34 mg 29% DV 267% D
Witamina B12
0.22 ug 9.2% DV 85.67% D
Witamina B2 (Ryboflawina)
0.27 mg 21% DV 192% D
Witamina B3 (Niacyna)
4.32 mg 27% DV 253% D
Witamina B5 (Kwas pantotenowy)
0.56 mg 11% DV 104% D
Witamina B6
0.2 mg 12% DV 112% D
Witamina C
7.5 mg 8.3% DV 77.88% D
Element Amount Daily value Density
Karoten, alfa
2 ug - -
Karoten, beta
61 ug - -
Kryptoksantyna, beta
18 ug - -
Kwas foliowy, ogółem
66 ug - -
Retinol
16 ug - -
Tokoferol beta
0.06 mg - -
Tokoferol delta
0.1 mg - -
Tokoferol gamma
0.37 mg - -
Tokotrienol alfa
0.04 mg - -
Tokotrienol beta
0.24 mg - -
Tokotrienol delta
0 mg - -
Tokotrienol gamma
0 mg - -
Witamina A, RAE
22 ug 2.4% DV 22.85% D
Witamina E
0.41 mg 2.7% DV 25.55% D

Minerały

Element Amount Daily value Density
Wapń
171 mg 13% DV 123% D
Miedź
0.08 mg 9.3% DV 87.23% D
Żelazo
1.81 mg 10% DV 93.98% D
Magnez
20 mg 4.8% DV 44.5% D
Mangan
0.35 mg 15% DV 144% D
Fosfor
112 mg 9% DV 83.74% D
Potas
282 mg 6% DV 56.07% D
Selen
19.9 ug 36% DV 338% D
Sód
575 mg 25% DV 234% D
Cynk
1.05 mg 9.5% DV 89.21% D
Element Amount Daily value Density
Alanina
0.48 g - -
Arginina
0.5 g - -
Kwas asparaginowy
0.74 g - -
Kwas glutaminowy
2.46 g - -
Glicyna
0.45 g - -
Histydyna
0.3 g - -
Izoletyda
0.43 g - -
Leucyna
0.75 g - -
Lizyna
0.49 g - -
Metionina
0.21 g - -
Fenyloalanina
0.43 g - -
Prolina
1.02 g - -
Seryna
0.41 g - -
Treonina
0.33 g - -
Tryptofan
0.1 g - -
Tyrozyna
0.26 g - -
Walina
0.5 g - -
Element Amount Daily value Density
Omega-3 ALA
0.11 g - -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA)
0.1 g - -
Omega-3 DHA
0 g - -
Omega-3 EPA
0 g - -
Omega-3 stearydonowy
0 g - -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i
0 g - -
Omega-6 (n-6)
0 g - -
Omega-6 linolowy
1.7 g - -
Omega-6 linolowy
1.67 g - -
Omega-9 eikosenowy
0.07 g - -
Omega-9 erukowy
0.01 g - -
Omega 9 oleinowy
3.41 g - -
Omega 9 oleinowy (cis)
3.32 g - -
Kwas arachidowy
0.02 g - -
Kwas behenowy
0.01 g - -
Kwas masłowy
0.01 g - -
Kwas kaprynowy
0.02 g - -
Kwas kapronowy
0.01 g - -
Kwas kaprylowy
0.01 g - -
Kwas laurynowy
0.02 g - -
Kwas lignocerynowy
0 g - -
Kwas margarynowy
0.04 g - -
Kwas mirystynowy
0.18 g - -
Kwas palmitynowy
2.08 g - -
Kwas pentadekanowy
0.02 g - -
Kwas stearynowy
1.14 g - -
Total (complex+sugars)
20.43 g 7.4% DV -
Fruktoza
1.4 g - -
Galaktoza
0 g - -
Glukoza
1.23 g - -
Laktoza
0.08 g - -
Maltoza
0.47 g - -
Skrobia
15.67 g - -
Sacharoza
0 g - -
Element Amount Daily value Density
Popiół
2.5 g - -
Betaina
17.9 mg - -
Cholesterol
27 mg 9% DV -
Hydroksyprolina
0.07 g - -
Woda
56.51 g - -

Źródła