Sausage, pork, chorizo, link or ground, cooked, pan-fried - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 346 kcal | - | |
Białko | 19.3 g | 39% DV | 223% D |
Tłuszcz | 28.1 g | 36% DV | |
Węglowodany | 2.63 g | 1% DV | |
Woda | 46.3 g | - | |
Popiół | 3.66 g | - | |
Sód | 983 mg | 43% DV | |
Cholesterol | 107 mg | 36% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 97.1 mg | 18% DV | 102% D |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.37 mg | 30% DV | 176% D |
Witamina B12 | 1.21 ug | 50% DV | 291% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.42 mg | 32% DV | 187% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 7.06 mg | 44% DV | 255% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 1.2 mg | 24% DV | 139% D |
Witamina B6 | 0.55 mg | 33% DV | 188% D |
Witamina K (filochinon) | 6 ug | 5% DV | 28.9% D |
Więcej... ❯
Cholina, wolna | 42.7 mg | - | - |
Cholina, z glicerofosfocholiny | 2.8 mg | - | - |
Cholina, z fosfocholiny | 40.3 mg | - | - |
Cholina, z fosfatydylocholiny | 0.4 mg | - | - |
Cholina, z sfingomieliny | 10.9 mg | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 10 ug | - | - |
Retinol | 0 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0 mg | - | - |
Tokoferol delta | 2.35 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina E | 1.5 mg | 10% DV | 57.8% D |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Witamina K (menachinon-4) | 16.8 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 37 mg | 2.8% DV | 16.45% D |
Miedź | 0.13 mg | 14% DV | 83.49% D |
Żelazo | 2.34 mg | 13% DV | 75.14% D |
Magnez | 30.1 mg | 7.2% DV | 41.43% D |
Mangan | 0.19 mg | 8.2% DV | 47.25% D |
Fosfor | 207 mg | 17% DV | 95.72% D |
Potas | 435 mg | 9.3% DV | 53.5% D |
Selen | 25.9 ug | 47% DV | 272% D |
Sód | 983 mg | 43% DV | 247% D |
Cynk | 2.19 mg | 20% DV | 115% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.18 g | - | |
Omega-3 DHA | 0.01 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:6 c | 0.01 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 c | 0.19 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0.01 g | - | |
Omega-6 linolowy | 4.13 g | - | |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 20:1 c | 0.25 g | - | |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 n-9 | 0.01 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-9 | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 10.8 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.06 g | - | |
Kwas behenowy | 0.01 g | - | |
Kwas masłowy | 0.01 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.02 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.02 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.07 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.35 g | - | |
Kwas palmitynowy | 5.9 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.01 g | - | |
Kwas stearynowy | 3 g | - | |
Nasycone kwasy tłuszczowe 11:0 | 0 g | - |
Więcej... ❯
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 2.63 g | 1% DV |
Inne ❯
Popiół | 3.66 g | - | |
Betaina | 6.1 mg | - | |
Cholesterol | 107 mg | 36% DV | |
Azot | 3.09 g | - | |
Woda | 46.3 g | - |
Źródła
- Data type: 40
- USDA Food Data Central