Pork, fresh, loin, top loin (chops), boneless, separable lean only, with added solution, cooked, broiled - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 170 kcal | - | |
Białko | 29.65 g | 59% DV | 698% D |
Tłuszcz | 5.73 g | 7.3% DV | |
Węglowodany | 0 g | 0% DV | |
Woda | 63.06 g | - | |
Popiół | 2.09 g | - | |
Sód | 315 mg | 14% DV | |
Cholesterol | 70 mg | 23% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 78.8 mg | 14% DV | 169% D |
Kwas foliowy | 0 ug | - | - |
Witamina A | 0 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.66 mg | 55% DV | 651% D |
Witamina B12 | 0.68 ug | 28% DV | 333% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.24 mg | 18% DV | 217% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 8.93 mg | 56% DV | 656% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.92 mg | 18% DV | 216% D |
Witamina B6 | 0.47 mg | 27% DV | 322% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 22 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 0 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 0 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 0 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.6 ug | 3% DV | 35.29% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0.6 ug | - | - |
Witamina E | 0.43 mg | 2.9% DV | 33.73% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 9 mg | 0.7% DV | 8.14% D |
Miedź | 0.07 mg | 7.2% DV | 84.97% D |
Żelazo | 0.56 mg | 3.1% DV | 36.6% D |
Magnez | 29 mg | 6.9% DV | 81.23% D |
Mangan | 0.01 mg | 0.6% DV | 7.16% D |
Fosfor | 317 mg | 25% DV | 298% D |
Potas | 608 mg | 13% DV | 152% D |
Selen | 55.6 ug | 101% DV | 1189% D |
Sód | 315 mg | 14% DV | 161% D |
Cynk | 1.74 mg | 16% DV | 186% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 1.46 g | - | |
Arginina | 1.65 g | - | |
Kwas asparaginowy | 2.43 g | - | |
Cysteina | 0.29 g | - | |
Kwas glutaminowy | 3.96 g | - | |
Glicyna | 1.12 g | - | |
Histydyna | 1.07 g | - | |
Izoletyda | 1.22 g | - | |
Leucyna | 2.11 g | - | |
Lizyna | 2.3 g | - | |
Metionina | 0.68 g | - | |
Fenyloalanina | 1.04 g | - | |
Prolina | 1 g | - | |
Seryna | 1.07 g | - | |
Treonina | 1.11 g | - | |
Tryptofan | 0.26 g | - | |
Tyrozyna | 0.94 g | - | |
Walina | 1.3 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.02 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.02 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.64 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.63 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.04 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 2.1 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 2.08 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.01 g | - | |
Kwas behenowy | 0 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.01 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.01 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.01 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.07 g | - | |
Kwas palmitynowy | 1.22 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.63 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.14 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.14 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.02 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.07 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0 g | 0% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 2.09 g | - | |
Betaina | 4.1 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 70 mg | 23% DV | |
Hydroksyprolina | 0.06 g | - | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 63.06 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central