Fast Food, Pizza Chain, 14" pizza, cheese topping, regular crust - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 266 kcal | - | |
Białko | 11.39 g | 23% DV | 171% D |
Tłuszcz | 9.69 g | 12% DV | |
Węglowodany | 33.33 g | 12% DV | |
Skrobia | 26.95 g | - | |
Cukry | 3.58 g | - | |
Błonnik | 2.3 g | 8.2% DV | 61.76% D |
Woda | 43.17 g | - | |
Popiół | 2.41 g | - | |
Sód | 598 mg | 26% DV | |
Cholesterol | 17 mg | 5.7% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 16.4 mg | 3% DV | 22.42% D |
Kwas foliowy | 129 ug | - | - |
Witamina A | 358 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.39 mg | 33% DV | 244% D |
Witamina B12 | 0.42 ug | 18% DV | 132% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.2 mg | 15% DV | 113% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 3.83 mg | 24% DV | 180% D |
Witamina B6 | 0.08 mg | 4.7% DV | 35.38% D |
Witamina C | 1.4 mg | 1.6% DV | 11.7% D |
Witamina D | 0 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 6.7 ug | 5.6% DV | 41.98% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 92 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 40 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 93 ug | - | - |
Kwas foliowy | 52 ug | 13% DV | 97.74% D |
Retinol | 61 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0.05 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0.34 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 1.19 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0.06 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 69 ug | 7.7% DV | 57.64% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina E | 0.83 mg | 5.5% DV | 41.6% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 188 mg | 14% DV | 109% D |
Miedź | 0.11 mg | 12% DV | 87.72% D |
Żelazo | 2.48 mg | 14% DV | 104% D |
Magnez | 24 mg | 5.7% DV | 42.96% D |
Mangan | 0.36 mg | 16% DV | 118% D |
Fosfor | 216 mg | 17% DV | 130% D |
Potas | 172 mg | 3.7% DV | 27.52% D |
Selen | 19.9 ug | 36% DV | 272% D |
Sód | 598 mg | 26% DV | 195% D |
Cynk | 1.34 mg | 12% DV | 91.59% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.42 g | - | |
Arginina | 0.49 g | - | |
Kwas asparaginowy | 0.84 g | - | |
Cysteina | 0.16 g | - | |
Kwas glutaminowy | 3.54 g | - | |
Glicyna | 0.34 g | - | |
Histydyna | 0.36 g | - | |
Izoletyda | 0.56 g | - | |
Leucyna | 1.14 g | - | |
Lizyna | 0.77 g | - | |
Metionina | 0.26 g | - | |
Fenyloalanina | 0.66 g | - | |
Prolina | 1.36 g | - | |
Seryna | 0.7 g | - | |
Treonina | 0.41 g | - | |
Tyrozyna | 0.52 g | - | |
Walina | 0.72 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.18 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.18 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 1.46 g | - | |
Omega-6 linolowy | 1.37 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.04 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 2.39 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 2.23 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.02 g | - | |
Kwas behenowy | 0.01 g | - | |
Kwas masłowy | 0.1 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.14 g | - | |
Kwas kapronowy | 0.08 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.06 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.18 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.01 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.04 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.6 g | - | |
Kwas palmitynowy | 2.3 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.06 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.86 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.05 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.12 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.09 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.02 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.04 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0.02 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.16 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.06 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 33.33 g | 12% DV | |
Fruktoza | 1 g | - | |
Galaktoza | 0.13 g | - | |
Glukoza | 0.78 g | - | |
Laktoza | 0.42 g | - | |
Maltoza | 1.05 g | - | |
Skrobia | 26.95 g | - | |
Sacharoza | 0.2 g | - |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 2.41 g | - | |
Betaina | 27.8 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 17 mg | 5.7% DV | |
Hydroksyprolina | 0 g | - | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 43.17 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central