Chicken, broilers or fryers, thigh, meat only, cooked, roasted - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 179 kcal | - | |
Białko | 24.76 g | 50% DV | 553% D |
Tłuszcz | 8.15 g | 10% DV | |
Węglowodany | 0 g | 0% DV | |
Woda | 67 g | - | |
Popiół | 1.04 g | - | |
Sód | 106 mg | 4.6% DV | |
Cholesterol | 133 mg | 44% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 71.8 mg | 13% DV | 146% D |
Kwas foliowy | 5 ug | - | - |
Witamina A | 27 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.1 mg | 8% DV | 89.39% D |
Witamina B12 | 0.42 ug | 18% DV | 196% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.22 mg | 17% DV | 187% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 6.21 mg | 39% DV | 434% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 1.3 mg | 26% DV | 291% D |
Witamina B6 | 0.46 mg | 27% DV | 304% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 7 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 3.9 ug | 3.3% DV | 36.31% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 5 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 5 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 8 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0.08 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0.01 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0.05 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 8 ug | 0.9% DV | 9.93% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.2 ug | 1% DV | 11.17% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0.2 ug | - | - |
Witamina E | 0.18 mg | 1.2% DV | 13.41% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 9 mg | 0.7% DV | 7.74% D |
Miedź | 0.07 mg | 7.4% DV | 83.18% D |
Żelazo | 1.13 mg | 6.3% DV | 70.14% D |
Magnez | 24 mg | 5.7% DV | 63.85% D |
Mangan | 0.02 mg | 0.7% DV | 7.77% D |
Fosfor | 230 mg | 18% DV | 206% D |
Potas | 269 mg | 5.7% DV | 63.95% D |
Selen | 27.1 ug | 49% DV | 551% D |
Sód | 106 mg | 4.6% DV | 51.49% D |
Cynk | 1.92 mg | 17% DV | 195% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 1.48 g | - | |
Arginina | 1.73 g | - | |
Kwas asparaginowy | 2.44 g | - | |
Cysteina | 0.29 g | - | |
Kwas glutaminowy | 4.06 g | - | |
Glicyna | 1.14 g | - | |
Histydyna | 0.74 g | - | |
Izoletyda | 1.18 g | - | |
Leucyna | 2.11 g | - | |
Lizyna | 2.34 g | - | |
Metionina | 0.71 g | - | |
Fenyloalanina | 0.99 g | - | |
Prolina | 1 g | - | |
Seryna | 1.04 g | - | |
Treonina | 1.17 g | - | |
Tryptofan | 0.28 g | - | |
Tyrozyna | 0.93 g | - | |
Walina | 1.2 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.07 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.06 g | - | |
Omega-3 DHA | 0.01 g | - | |
Omega-3 EPA | 0.01 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0.01 g | - | |
Omega-6 linolowy | 1.46 g | - | |
Omega-6 linolowy | 1.44 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.03 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 2.82 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 2.79 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.01 g | - | |
Kwas behenowy | 0.01 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.01 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.04 g | - | |
Kwas palmitynowy | 1.75 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.01 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.48 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.02 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.49 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.48 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.09 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.03 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0 g | 0% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 1.04 g | - | |
Betaina | 5.2 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 133 mg | 44% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 67 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central