BURGER KING, Chicken Strips - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 292 kcal | - | |
Białko | 18.2 g | 36% DV | 249% D |
Tłuszcz | 15.25 g | 20% DV | |
Węglowodany | 20.49 g | 7.5% DV | |
Skrobia | 20.57 g | - | |
Błonnik | 1.3 g | 4.6% DV | 31.8% D |
Woda | 43.02 g | - | |
Popiół | 3.05 g | - | |
Sód | 859 mg | 37% DV | |
Cholesterol | 44 mg | 15% DV |
Witaminy ❯
Witamina A | 11 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.09 mg | 7.5% DV | 51.37% D |
Witamina B12 | 0.15 ug | 6.3% DV | 42.81% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.14 mg | 11% DV | 72.18% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 7.96 mg | 50% DV | 341% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 1.1 mg | 22% DV | 151% D |
Witamina B6 | 0.4 mg | 24% DV | 162% D |
Witamina C | 1.1 mg | 1.2% DV | 8.37% D |
Witamina K (filochinon) | 6.3 ug | 5.3% DV | 35.96% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 2 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 9 ug | - | - |
Retinol | 2 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0.15 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0.72 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 7.82 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0.2 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0.23 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0.08 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 3 ug | 0.3% DV | 2.28% D |
Witamina E | 3.93 mg | 26% DV | 179% D |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 32.5 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 13 mg | 1% DV | 6.85% D |
Miedź | 0.07 mg | 8.1% DV | 55.56% D |
Żelazo | 0.62 mg | 3.4% DV | 23.59% D |
Magnez | 27 mg | 6.4% DV | 44.03% D |
Mangan | 0.28 mg | 12% DV | 82.79% D |
Fosfor | 291 mg | 23% DV | 159% D |
Potas | 315 mg | 6.7% DV | 45.9% D |
Selen | 16.1 ug | 29% DV | 200% D |
Sód | 859 mg | 37% DV | 256% D |
Cynk | 0.7 mg | 6.4% DV | 43.59% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.96 g | - | |
Arginina | 1.15 g | - | |
Kwas asparaginowy | 1.53 g | - | |
Cysteina | 0.27 g | - | |
Kwas glutaminowy | 3.02 g | - | |
Glicyna | 0.8 g | - | |
Histydyna | 0.62 g | - | |
Izoletyda | 0.8 g | - | |
Leucyna | 1.47 g | - | |
Lizyna | 1.53 g | - | |
Metionina | 0.49 g | - | |
Fenyloalanina | 1.36 g | - | |
Prolina | 1.51 g | - | |
Seryna | 0.75 g | - | |
Treonina | 0.76 g | - | |
Tryptofan | 0.21 g | - | |
Tyrozyna | 0.51 g | - | |
Walina | 0.86 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.32 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.3 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0.02 g | - | |
Omega-6 linolowy | 6.98 g | - | |
Omega-6 linolowy | 6.93 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.07 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 4.07 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 4.06 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.06 g | - | |
Kwas behenowy | 0.03 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.01 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.02 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.01 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.03 g | - | |
Kwas palmitynowy | 2.09 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.45 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.05 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.05 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.04 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.02 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.04 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 20.49 g | 7.5% DV | |
Fruktoza | 0 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 0 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Skrobia | 20.57 g | - | |
Sacharoza | 0 g | - |
Inne ❯
Popiół | 3.05 g | - | |
Cholesterol | 44 mg | 15% DV | |
Hydroksyprolina | 0.04 g | - | |
Woda | 43.02 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central