APPLEBEE'S, mozzarella sticks - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 316 kcal | - | |
Białko | 14.87 g | 30% DV | 188% D |
Tłuszcz | 18.37 g | 24% DV | |
Węglowodany | 22.87 g | 8.3% DV | |
Skrobia | 18.43 g | - | |
Cukry | 2.8 g | - | |
Błonnik | 2.1 g | 7.5% DV | 47.47% D |
Woda | 40.65 g | - | |
Popiół | 3.23 g | - | |
Sód | 838 mg | 36% DV | |
Cholesterol | 33 mg | 11% DV |
Witaminy ❯
Witamina A | 432 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.07 mg | 6.1% DV | 38.5% D |
Witamina B12 | 0.99 ug | 41% DV | 261% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.26 mg | 20% DV | 127% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.66 mg | 4.1% DV | 26.11% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.41 mg | 8.2% DV | 51.9% D |
Witamina B6 | 0.07 mg | 3.9% DV | 24.94% D |
Witamina K (filochinon) | 22.2 ug | 19% DV | 117% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 37 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 4 ug | - | - |
Retinol | 110 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0.11 mg | - | - |
Tokoferol delta | 1.53 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 3.47 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0.14 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0.05 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 113 ug | 13% DV | 79.47% D |
Witamina E | 0.71 mg | 4.7% DV | 29.96% D |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Witamina K (menachinon-4) | 2.3 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 319 mg | 25% DV | 155% D |
Miedź | 0.06 mg | 6.6% DV | 41.49% D |
Żelazo | 0.43 mg | 2.4% DV | 15.12% D |
Magnez | 20 mg | 4.8% DV | 30.14% D |
Mangan | 0.24 mg | 10% DV | 65.77% D |
Fosfor | 307 mg | 25% DV | 155% D |
Potas | 106 mg | 2.3% DV | 14.27% D |
Selen | 17.6 ug | 32% DV | 203% D |
Sód | 838 mg | 36% DV | 231% D |
Cynk | 2 mg | 18% DV | 115% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.53 g | - | |
Arginina | 0.66 g | - | |
Kwas asparaginowy | 1.14 g | - | |
Cysteina | 0.16 g | - | |
Kwas glutaminowy | 3.87 g | - | |
Glicyna | 0.37 g | - | |
Histydyna | 0.51 g | - | |
Izoletyda | 0.86 g | - | |
Leucyna | 1.63 g | - | |
Lizyna | 1.2 g | - | |
Metionina | 0.45 g | - | |
Fenyloalanina | 0.88 g | - | |
Prolina | 2.03 g | - | |
Seryna | 0.61 g | - | |
Treonina | 0.42 g | - | |
Tryptofan | 0.2 g | - | |
Tyrozyna | 0.66 g | - | |
Walina | 1.14 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.54 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.51 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0.03 g | - | |
Omega-6 linolowy | 3.99 g | - | |
Omega-6 linolowy | 3.83 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.07 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 3.87 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 3.64 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.04 g | - | |
Kwas behenowy | 0.03 g | - | |
Kwas masłowy | 0.2 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.23 g | - | |
Kwas kapronowy | 0.16 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.1 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.26 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.01 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.06 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.87 g | - | |
Kwas palmitynowy | 3.25 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.09 g | - | |
Kwas stearynowy | 1.41 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.09 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.17 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.13 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.02 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.06 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0.03 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.23 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.1 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 22.87 g | 8.3% DV | |
Fruktoza | 0 g | - | |
Galaktoza | 0.27 g | - | |
Glukoza | 0.79 g | - | |
Laktoza | 1.04 g | - | |
Maltoza | 0.59 g | - | |
Skrobia | 18.43 g | - | |
Sacharoza | 0.11 g | - |
Inne ❯
Popiół | 3.23 g | - | |
Cholesterol | 33 mg | 11% DV | |
Hydroksyprolina | 0 g | - | |
Woda | 40.65 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central