Onion rings, breaded, par fried, frozen, prepared, heated in oven - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źródła
Ogólne
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Energia
|
293 kcal | - | - |
Białko
|
4.52 g | 9% DV | 61.71% D |
Tłuszcz
|
14.4 g | 18% DV | - |
Węglowodany
|
36.3 g | 13% DV | - |
Skrobia
|
27.2 g | - | - |
Błonnik
|
2.4 g | 8.6% DV | 58.51% D |
Woda
|
43.4 g | - | - |
Popiół
|
1.44 g | - | - |
Sód
|
374 mg | 16% DV | - |
Witaminy ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Cholina
|
10.7 mg | 1.9% DV | 13.28% D |
Witamina B1 (Tiamina)
|
0.2 mg | 16% DV | 111% D |
Witamina B2 (Ryboflawina)
|
0.12 mg | 8.9% DV | 60.91% D |
Witamina B3 (Niacyna)
|
1.57 mg | 9.8% DV | 66.98% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy)
|
0.3 mg | 6% DV | 41.23% D |
Witamina B6
|
0.13 mg | 7.5% DV | 50.99% D |
Witamina C
|
1.6 mg | 1.8% DV | 12.14% D |
Więcej... ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Cholina, wolna
|
4.9 mg | - | - |
Cholina, z glicerofosfocholiny
|
2 mg | - | - |
Cholina, z fosfocholiny
|
0.5 mg | - | - |
Cholina, z fosfatydylocholiny
|
3.3 mg | - | - |
Cholina, z sfingomieliny
|
0 mg | - | - |
Kwas foliowy, ogółem
|
31 ug | - | - |
Tokoferol beta
|
0.98 mg | - | - |
Tokoferol delta
|
1.96 mg | - | - |
Tokoferol gamma
|
3.47 mg | - | - |
Tokotrienol alfa
|
0 mg | - | - |
Tokotrienol beta
|
0.2 mg | - | - |
Tokotrienol delta
|
0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma
|
0 mg | - | - |
Witamina E
|
0.57 mg | 3.8% DV | 25.94% D |
Minerały ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Wapń
|
28 mg | 2.2% DV | 14.7% D |
Miedź
|
0.08 mg | 9% DV | 61.43% D |
Żelazo
|
1.14 mg | 6.3% DV | 43.23% D |
Magnez
|
20.4 mg | 4.9% DV | 33.15% D |
Mangan
|
0.44 mg | 19% DV | 129% D |
Fosfor
|
75 mg | 6% DV | 40.96% D |
Potas
|
135 mg | 2.9% DV | 19.61% D |
Selen
|
5.6 ug | 10% DV | 69.5% D |
Sód
|
374 mg | 16% DV | 111% D |
Cynk
|
0.59 mg | 5.4% DV | 36.61% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA)
|
0.86 g | - | - |
Omega-3 DHA
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:6 c
|
0 g | - | - |
Omega-3 EPA
|
0 g | - | - |
Omega-3 stearydonowy
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 c
|
0.91 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i
|
0 g | - | - |
Omega-6 (n-6)
|
0.05 g | - | - |
Omega-6 linolowy
|
6.66 g | - | - |
Omega-9 eikosenowy
|
0.04 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 20:1 c
|
0.04 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-9
|
0 g | - | - |
Omega 9 oleinowy (cis)
|
2.81 g | - | - |
Kwas arachidowy
|
0.04 g | - | - |
Kwas behenowy
|
0.04 g | - | - |
Kwas masłowy
|
0 g | - | - |
Kwas kaprynowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas kapronowy
|
0 g | - | - |
Kwas kaprylowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas laurynowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas lignocerynowy
|
0.02 g | - | - |
Kwas margarynowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas mirystynowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas palmitynowy
|
1.45 g | - | - |
Kwas pentadekanowy
|
0 g | - | - |
Kwas stearynowy
|
0.56 g | - | - |
Nasycone kwasy tłuszczowe 11:0
|
0 g | - | - |
Więcej... ❯
Węglowodany ❯
Inne ❯
Źródła
- USDA Food Data Central
- Data type: 40. Category: Vegetables and Vegetable Products (11)