Onion rings, breaded, par fried, frozen, prepared, heated in oven - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źrółda

Ogólne

Energia 293 kcal -
Białko 4.52 g 9% DV 61.71% D
Tłuszcz 14.4 g 18% DV
Węglowodany 36.3 g 13% DV
Skrobia 27.2 g -
Błonnik 2.4 g 8.6% DV 58.51% D
Woda 43.4 g -
Popiół 1.44 g -
Sód 374 mg 16% DV

Witaminy

Cholina 10.7 mg 1.9% DV 13.28% D
Witamina B1 (Tiamina) 0.2 mg 16% DV 111% D
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.12 mg 8.9% DV 60.91% D
Witamina B3 (Niacyna) 1.57 mg 9.8% DV 66.98% D
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) 0.3 mg 6% DV 41.23% D
Witamina B6 0.13 mg 7.5% DV 50.99% D
Witamina C 1.6 mg 1.8% DV 12.14% D

Minerały

Wapń 28 mg 2.2% DV 14.7% D
Miedź 0.08 mg 9% DV 61.43% D
Żelazo 1.14 mg 6.3% DV 43.23% D
Magnez 20.4 mg 4.9% DV 33.15% D
Mangan 0.44 mg 19% DV 129% D
Fosfor 75 mg 6% DV 40.96% D
Potas 135 mg 2.9% DV 19.61% D
Selen 5.6 ug 10% DV 69.5% D
Sód 374 mg 16% DV 111% D
Cynk 0.59 mg 5.4% DV 36.61% D

Brak danych

Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) 0.86 g -
Omega-3 DHA 0 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:6 c 0 g -
Omega-3 EPA 0 g -
Omega-3 stearydonowy 0 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 c 0.91 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i 0 g -
Omega-6 (n-6) 0.05 g -
Omega-6 linolowy 6.66 g -
Omega-9 eikosenowy 0.04 g -
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 20:1 c 0.04 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-9 0 g -
Omega 9 oleinowy (cis) 2.81 g -
Kwas arachidowy 0.04 g -
Kwas behenowy 0.04 g -
Kwas masłowy 0 g -
Kwas kaprynowy 0.01 g -
Kwas kapronowy 0 g -
Kwas kaprylowy 0.01 g -
Kwas laurynowy 0.01 g -
Kwas lignocerynowy 0.02 g -
Kwas margarynowy 0.01 g -
Kwas mirystynowy 0.01 g -
Kwas palmitynowy 1.45 g -
Kwas pentadekanowy 0 g -
Kwas stearynowy 0.56 g -
Nasycone kwasy tłuszczowe 11:0 0 g -
Total (complex+sugars) 36.3 g 13% DV
Fruktoza 1.21 g -
Galaktoza 0 g -
Glukoza 1.2 g -
Laktoza 0.03 g -
Maltoza 0.71 g -
Skrobia 27.2 g -
Sacharoza 1.34 g -
Popiół 1.44 g -
Betaina 36.4 mg -
Azot 0.74 g -
Woda 43.4 g -

Źródła