Onion rings, breaded, par fried, frozen, prepared, heated in oven - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 293 kcal | - | |
Białko | 4.52 g | 9% DV | 61.71% D |
Tłuszcz | 14.4 g | 18% DV | |
Węglowodany | 36.3 g | 13% DV | |
Skrobia | 27.2 g | - | |
Błonnik | 2.4 g | 8.6% DV | 58.51% D |
Woda | 43.4 g | - | |
Popiół | 1.44 g | - | |
Sód | 374 mg | 16% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 10.7 mg | 1.9% DV | 13.28% D |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.2 mg | 16% DV | 111% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.12 mg | 8.9% DV | 60.91% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 1.57 mg | 9.8% DV | 66.98% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.3 mg | 6% DV | 41.23% D |
Witamina B6 | 0.13 mg | 7.5% DV | 50.99% D |
Witamina C | 1.6 mg | 1.8% DV | 12.14% D |
Więcej... ❯
Cholina, wolna | 4.9 mg | - | - |
Cholina, z glicerofosfocholiny | 2 mg | - | - |
Cholina, z fosfocholiny | 0.5 mg | - | - |
Cholina, z fosfatydylocholiny | 3.3 mg | - | - |
Cholina, z sfingomieliny | 0 mg | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 31 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0.98 mg | - | - |
Tokoferol delta | 1.96 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 3.47 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0.2 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina E | 0.57 mg | 3.8% DV | 25.94% D |
Minerały ❯
Wapń | 28 mg | 2.2% DV | 14.7% D |
Miedź | 0.08 mg | 9% DV | 61.43% D |
Żelazo | 1.14 mg | 6.3% DV | 43.23% D |
Magnez | 20.4 mg | 4.9% DV | 33.15% D |
Mangan | 0.44 mg | 19% DV | 129% D |
Fosfor | 75 mg | 6% DV | 40.96% D |
Potas | 135 mg | 2.9% DV | 19.61% D |
Selen | 5.6 ug | 10% DV | 69.5% D |
Sód | 374 mg | 16% DV | 111% D |
Cynk | 0.59 mg | 5.4% DV | 36.61% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.86 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:6 c | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 c | 0.91 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0.05 g | - | |
Omega-6 linolowy | 6.66 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.04 g | - | |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 20:1 c | 0.04 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-9 | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 2.81 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.04 g | - | |
Kwas behenowy | 0.04 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.01 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.01 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.01 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.02 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.01 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.01 g | - | |
Kwas palmitynowy | 1.45 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.56 g | - | |
Nasycone kwasy tłuszczowe 11:0 | 0 g | - |
Więcej... ❯
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 36.3 g | 13% DV | |
Fruktoza | 1.21 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 1.2 g | - | |
Laktoza | 0.03 g | - | |
Maltoza | 0.71 g | - | |
Skrobia | 27.2 g | - | |
Sacharoza | 1.34 g | - |
Inne ❯
Źródła
- Data type: 40
- USDA Food Data Central