Almond milk, unsweetened, plain, shelf stable - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 14.56 kcal | - | |
Białko | 0.55 g | 1.1% DV | 152% D |
Tłuszcz | 1.22 g | 1.6% DV | |
Węglowodany | 0.34 g | 0.1% DV | |
Woda | 97.4 g | - | |
Popiół | 0.49 g | - | |
Sód | 59.58 mg | 2.6% DV |
Witaminy ❯
Witamina B1 (Tiamina) | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina B12 | 0.34 ug | 14% DV | 1932% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.03 mg | 2.6% DV | 353% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.07 mg | 0.5% DV | 63.87% D |
Witamina B6 | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina B7 (Biotyna) | 1.02 ug | 3.4% DV | 467% D |
Witamina D | 37.1 iu | - | - |
Więcej... ❯
Kwas foliowy, ogółem | 0 ug | - | - |
Retinol | 41.42 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0.03 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 41.4 ug | 4.6% DV | 632% D |
Witamina D (D2 + D3) | 0.93 ug | 4.6% DV | 637% D |
Witamina D2 (ergokalcyferol) | 0.93 ug | - | - |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0 ug | - | - |
Witamina E | 3.32 mg | 22% DV | 3044% D |
Minerały ❯
Wapń | 173 mg | 13% DV | 1825% D |
Miedź | 0.02 mg | 2.4% DV | 325% D |
Jod | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Żelazo | 0.29 mg | 1.6% DV | 221% D |
Magnez | 6.79 mg | 1.6% DV | 222% D |
Mangan | 0.04 mg | 2% DV | 269% D |
Molibden | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Fosfor | 29.85 mg | 2.4% DV | 328% D |
Potas | 30.79 mg | 0.7% DV | 90.01% D |
Selen | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Sód | 59.58 mg | 2.6% DV | 356% D |
Cynk | 0.17 mg | 1.6% DV | 215% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:6 c | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 c | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.28 g | - | |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 20:1 c | 0 g | - | |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 n-11 | 0 g | - | |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 n-9 | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-9 | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 0.72 g | - | |
Kwas arachidowy | 0 g | - | |
Kwas behenowy | 0 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Nasycone kwasy tłuszczowe 7:0 | 0 g | - | |
Nasycone kwasy tłuszczowe 21:0 | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.08 g | - | |
Nasycone kwasy tłuszczowe 9:0 | 0 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.02 g | - | |
Nasycone kwasy tłuszczowe 23:0 | 0 g | - | |
Nasycone kwasy tłuszczowe 11:0 | 0 g | - | |
Nasycone kwasy tłuszczowe 5:0 | 0 g | - |
Więcej... ❯
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0.34 g | 0.1% DV | |
Fruktoza | 0 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 0 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Rafinoza | 0.01 g | - | |
Stachoza | 0.01 g | - | |
Sacharoza | 0 g | - | |
Werbaskoza | 0 g | - |
Inne ❯
Źródła
- Data type: 40
- USDA Food Data Central