Almond milk, unsweetened, plain, shelf stable - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źrółda

Ogólne

Energia 14.56 kcal -
Białko 0.55 g 1.1% DV 152% D
Tłuszcz 1.22 g 1.6% DV
Węglowodany 0.34 g 0.1% DV
Woda 97.4 g -
Popiół 0.49 g -
Sód 59.58 mg 2.6% DV

Witaminy

Witamina B1 (Tiamina) 0 mg 0% DV 0% D
Witamina B12 0.34 ug 14% DV 1932% D
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.03 mg 2.6% DV 353% D
Witamina B3 (Niacyna) 0.07 mg 0.5% DV 63.87% D
Witamina B6 0 mg 0% DV 0% D
Witamina B7 (Biotyna) 1.02 ug 3.4% DV 467% D
Witamina D 37.1 iu - -

Minerały

Wapń 173 mg 13% DV 1825% D
Miedź 0.02 mg 2.4% DV 325% D
Jod 0 ug 0% DV 0% D
Żelazo 0.29 mg 1.6% DV 221% D
Magnez 6.79 mg 1.6% DV 222% D
Mangan 0.04 mg 2% DV 269% D
Molibden 0 ug 0% DV 0% D
Fosfor 29.85 mg 2.4% DV 328% D
Potas 30.79 mg 0.7% DV 90.01% D
Selen 0 ug 0% DV 0% D
Sód 59.58 mg 2.6% DV 356% D
Cynk 0.17 mg 1.6% DV 215% D

Brak danych

Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) 0 g -
Omega-3 DHA 0 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:6 c 0 g -
Omega-3 EPA 0 g -
Omega-3 stearydonowy 0 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 c 0 g -
Omega-6 (n-6) 0 g -
Omega-6 linolowy 0.28 g -
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 20:1 c 0 g -
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 n-11 0 g -
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 n-9 0 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-9 0 g -
Omega 9 oleinowy (cis) 0.72 g -
Kwas arachidowy 0 g -
Kwas behenowy 0 g -
Kwas masłowy 0 g -
Kwas kaprynowy 0 g -
Kwas kapronowy 0 g -
Kwas kaprylowy 0 g -
Nasycone kwasy tłuszczowe 7:0 0 g -
Nasycone kwasy tłuszczowe 21:0 0 g -
Kwas laurynowy 0 g -
Kwas lignocerynowy 0 g -
Kwas margarynowy 0 g -
Kwas mirystynowy 0 g -
Kwas palmitynowy 0.08 g -
Nasycone kwasy tłuszczowe 9:0 0 g -
Kwas pentadekanowy 0 g -
Kwas stearynowy 0.02 g -
Nasycone kwasy tłuszczowe 23:0 0 g -
Nasycone kwasy tłuszczowe 11:0 0 g -
Nasycone kwasy tłuszczowe 5:0 0 g -
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 12:1 0 g - -
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 c 0 g - -
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 0 g - -
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c 0.01 g - -
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 0 g - -
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 c 0 g - -
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c 0 g - -
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c 0 g - -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 c 0.28 g - -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs 0 g - -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 c 0 g - -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c 0 g - -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 c 0 g - -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 0 g - -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 0 g - -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 0 g - -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 c 0 g - -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:5 c 0 g - -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:2 0 g - -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:3 0 g - -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 0 g - -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 c 0 g - -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) 0 g - -
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 t 0 g - -
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t 0 g - -
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t 0 g - -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t 0 g - -
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) 0 g - -
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 t 0 g - -
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 20:1 t 0 g - -
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t 0 g - -
Popiół 0.49 g -
Azot 0.09 g -
Woda 97.4 g -

Źródła