Doughnuts, cake-type, plain (includes unsugared, old-fashioned) - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 434 kcal | - | |
Białko | 5.31 g | 11% DV | 48.94% D |
Tłuszcz | 24.93 g | 32% DV | |
Węglowodany | 47.06 g | 17% DV | |
Skrobia | 25.91 g | - | |
Cukry | 18.15 g | - | |
Błonnik | 1.7 g | 6.1% DV | 27.98% D |
Woda | 20.82 g | - | |
Popiół | 1.87 g | - | |
Sód | 477 mg | 21% DV | |
Cholesterol | 10 mg | 3.3% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 37.3 mg | 6.8% DV | 31.25% D |
Kwas foliowy | 145 ug | - | - |
Witamina A | 14 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.39 mg | 33% DV | 150% D |
Witamina B12 | 0.06 ug | 2.5% DV | 11.52% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.3 mg | 23% DV | 107% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 2.91 mg | 18% DV | 83.81% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.38 mg | 7.5% DV | 34.75% D |
Witamina B6 | 0.05 mg | 2.9% DV | 13.55% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 0 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 9.8 ug | 8.2% DV | 37.63% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 1 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 16 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 92 ug | - | - |
Kwas foliowy | 76 ug | 19% DV | 87.56% D |
Retinol | 3 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0.14 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0.77 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 2.45 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 1.23 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0.63 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0.2 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 1.49 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 4 ug | 0.4% DV | 2.05% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina E | 1.99 mg | 13% DV | 61.14% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Witamina K (menachinon-4) | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 40 mg | 3.1% DV | 14.18% D |
Miedź | 0.09 mg | 10% DV | 46.08% D |
Żelazo | 2.53 mg | 14% DV | 64.77% D |
Magnez | 17 mg | 4% DV | 18.65% D |
Mangan | 0.33 mg | 14% DV | 66.72% D |
Fosfor | 260 mg | 21% DV | 95.85% D |
Potas | 134 mg | 2.9% DV | 13.14% D |
Selen | 10.1 ug | 18% DV | 84.63% D |
Sód | 477 mg | 21% DV | 95.57% D |
Cynk | 0.5 mg | 4.5% DV | 20.95% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.26 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.24 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0.02 g | - | |
Omega-6 linolowy | 3.64 g | - | |
Omega-6 linolowy | 3.57 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.05 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 8.44 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 8.39 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.08 g | - | |
Kwas behenowy | 0.03 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.03 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.02 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.12 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.02 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.02 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.24 g | - | |
Kwas palmitynowy | 9.44 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.01 g | - | |
Kwas stearynowy | 1.09 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.04 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.04 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.06 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.05 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 47.06 g | 17% DV | |
Fruktoza | 0 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 0.67 g | - | |
Laktoza | 0.93 g | - | |
Maltoza | 0.54 g | - | |
Skrobia | 25.91 g | - | |
Sacharoza | 16.02 g | - |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 1.87 g | - | |
Betaina | 63.4 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 10 mg | 3.3% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 20.82 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central