Bagels, plain, enriched, with calcium propionate (includes onion, poppy, sesame) - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źrółda

Ogólne

Energia 264 kcal -
Białko 10.56 g 21% DV 160% D
Tłuszcz 1.32 g 1.7% DV
Węglowodany 52.38 g 19% DV
Skrobia 37.37 g -
Cukry 8.43 g -
Błonnik 1.6 g 5.7% DV 43.29% D
Woda 33.81 g -
Popiół 1.93 g -
Sód 422 mg 18% DV
Cholesterol 0 mg 0% DV

Witaminy

Cholina 14.6 mg 2.7% DV 20.11% D
Kwas foliowy 163 ug - -
Witamina A 0 iu - -
Witamina B1 (Tiamina) 0.57 mg 47% DV 359% D
Witamina B12 0 ug 0% DV 0% D
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.34 mg 26% DV 200% D
Witamina B3 (Niacyna) 4.52 mg 28% DV 214% D
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) 0.41 mg 8.1% DV 61.67% D
Witamina B6 0.07 mg 4.1% DV 31.19% D
Witamina C 0 mg 0% DV 0% D
Witamina D 0 iu - -
Witamina K (filochinon) 0.2 ug 0.2% DV 1.26% D

Minerały

Wapń 219 mg 17% DV 128% D
Miedź 0.13 mg 14% DV 108% D
Żelazo 3.57 mg 20% DV 150% D
Magnez 29 mg 6.9% DV 52.31% D
Mangan 0.54 mg 23% DV 178% D
Fosfor 99 mg 7.9% DV 60% D
Potas 107 mg 2.3% DV 17.25% D
Selen 21.5 ug 39% DV 296% D
Sód 422 mg 18% DV 139% D
Cynk 0.83 mg 7.5% DV 57.16% D

Brak danych

Omega-3 ALA 0.02 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) 0.02 g -
Omega-3 DHA 0 g -
Omega-3 EPA 0 g -
Omega-3 stearydonowy 0 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i 0 g -
Omega-6 (n-6) 0 g -
Omega-6 linolowy 0.5 g -
Omega-6 linolowy 0.5 g -
Omega-9 eikosenowy 0.01 g -
Omega-9 erukowy 0 g -
Omega 9 oleinowy 0.19 g -
Omega 9 oleinowy (cis) 0.17 g -
Kwas arachidowy 0 g -
Kwas behenowy 0 g -
Kwas masłowy 0 g -
Kwas kaprynowy 0 g -
Kwas kapronowy 0 g -
Kwas kaprylowy 0 g -
Kwas laurynowy 0 g -
Kwas lignocerynowy 0 g -
Kwas margarynowy 0 g -
Kwas mirystynowy 0 g -
Kwas palmitynowy 0.23 g -
Kwas pentadekanowy 0 g -
Kwas stearynowy 0.12 g -
Total (complex+sugars) 52.38 g 19% DV
Fruktoza 2.89 g -
Galaktoza 0 g -
Glukoza 2.34 g -
Laktoza 0 g -
Maltoza 3.2 g -
Skrobia 37.37 g -
Sacharoza 0 g -
Alkohol etylowy 0 g -
Popiół 1.93 g -
Kofeina 0 mg -
Cholesterol 0 mg 0% DV
Teobromina 0 mg -
Woda 33.81 g -

Źródła