Turkey, retail parts, breast, meat only, raw - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źródła
Ogólne
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Energia
|
114 kcal | - | - |
Białko
|
23.34 g | 47% DV | 819% D |
Tłuszcz
|
2.33 g | 3% DV | - |
Węglowodany
|
0 g | 0% DV | - |
Woda
|
74.66 g | - | - |
Popiół
|
1.06 g | - | - |
Sód
|
74 mg | 3.2% DV | - |
Cholesterol
|
53 mg | 18% DV | - |
Witaminy ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Cholina
|
52.3 mg | 9.5% DV | 167% D |
Witamina A
|
16 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina)
|
0.05 mg | 4.3% DV | 76.02% D |
Witamina B12
|
1.35 ug | 56% DV | 987% D |
Witamina B2 (Ryboflawina)
|
0.17 mg | 13% DV | 223% D |
Witamina B3 (Niacyna)
|
10.3 mg | 64% DV | 1129% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy)
|
1.05 mg | 21% DV | 368% D |
Witamina B6
|
0.81 mg | 48% DV | 840% D |
Witamina C
|
0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D
|
7 iu | - | - |
Witamina K (filochinon)
|
0 ug | 0% DV | 0% D |
Więcej... ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Karoten, alfa
|
0 ug | - | - |
Karoten, beta
|
0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta
|
0 ug | - | - |
Folate, food
|
7 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem
|
7 ug | - | - |
Retinol
|
5 ug | - | - |
Witamina A, RAE
|
5 ug | 0.6% DV | 9.75% D |
Witamina B12, dodana
|
0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3)
|
0.2 ug | 1% DV | 17.54% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol)
|
0.2 ug | - | - |
Witamina E
|
0.09 mg | 0.6% DV | 10.53% D |
Witamina E, dodana
|
0 mg | - | - |
Minerały ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Wapń
|
9 mg | 0.7% DV | 12.15% D |
Miedź
|
0.05 mg | 6% DV | 105% D |
Żelazo
|
0.76 mg | 4.2% DV | 74.07% D |
Magnez
|
27 mg | 6.4% DV | 113% D |
Mangan
|
0.01 mg | 0.3% DV | 4.58% D |
Fosfor
|
185 mg | 15% DV | 260% D |
Potas
|
267 mg | 5.7% DV | 99.66% D |
Selen
|
22.1 ug | 40% DV | 705% D |
Sód
|
74 mg | 3.2% DV | 56.45% D |
Cynk
|
1.16 mg | 11% DV | 185% D |
Aminokwasy ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Alanina
|
1.41 g | - | - |
Arginina
|
1.49 g | - | - |
Kwas asparaginowy
|
2.2 g | - | - |
Cysteina
|
0.22 g | - | - |
Kwas glutaminowy
|
3.58 g | - | - |
Glicyna
|
1.09 g | - | - |
Histydyna
|
0.72 g | - | - |
Izoletyda
|
0.84 g | - | - |
Leucyna
|
1.93 g | - | - |
Lizyna
|
2.41 g | - | - |
Metionina
|
0.65 g | - | - |
Fenyloalanina
|
0.85 g | - | - |
Prolina
|
1.13 g | - | - |
Seryna
|
0.99 g | - | - |
Treonina
|
1.02 g | - | - |
Tryptofan
|
0.29 g | - | - |
Tyrozyna
|
0.8 g | - | - |
Walina
|
0.88 g | - | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Omega-3 ALA
|
0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA)
|
0.02 g | - | - |
Omega-3 DHA
|
0 g | - | - |
Omega-3 EPA
|
0 g | - | - |
Omega-3 stearydonowy
|
0 g | - | - |
Omega-6 (n-6)
|
0 g | - | - |
Omega-6 linolowy
|
0.26 g | - | - |
Omega-6 linolowy
|
0.26 g | - | - |
Omega-9 eikosenowy
|
0 g | - | - |
Omega-9 erukowy
|
0 g | - | - |
Omega 9 oleinowy
|
0.26 g | - | - |
Omega 9 oleinowy (cis)
|
0.25 g | - | - |
Kwas arachidowy
|
0 g | - | - |
Kwas behenowy
|
0 g | - | - |
Kwas masłowy
|
0 g | - | - |
Kwas kaprynowy
|
0 g | - | - |
Kwas kapronowy
|
0 g | - | - |
Kwas kaprylowy
|
0 g | - | - |
Kwas laurynowy
|
0 g | - | - |
Kwas lignocerynowy
|
0 g | - | - |
Kwas margarynowy
|
0 g | - | - |
Kwas mirystynowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas palmitynowy
|
0.2 g | - | - |
Kwas pentadekanowy
|
0 g | - | - |
Kwas stearynowy
|
0.12 g | - | - |
Więcej... ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1
|
0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1
|
0.02 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c
|
0.02 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1
|
0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c
|
0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3
|
0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6
|
0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4
|
0.05 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4
|
0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA)
|
0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t
|
0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t
|
0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane)
|
0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t
|
0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars)
|
0 g | 0% DV | - |
Inne ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Alkohol etylowy
|
0 g | - | - |
Popiół
|
1.06 g | - | - |
Betaina
|
2.7 mg | - | - |
Kofeina
|
0 mg | - | - |
Cholesterol
|
53 mg | 18% DV | - |
Hydroksyprolina
|
0.07 g | - | - |
Teobromina
|
0 mg | - | - |
Woda
|
74.66 g | - | - |
Źródła
- USDA Food Data Central
- Data type: 70. Category: -