Dip, salsa con queso, cheese and salsa- medium - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 143 kcal | - | |
Białko | 3.14 g | 6.3% DV | 87.83% D |
Tłuszcz | 9.51 g | 12% DV | |
Węglowodany | 11.14 g | 4.1% DV | |
Skrobia | 4.86 g | - | |
Cukry | 1.95 g | - | |
Błonnik | 0.7 g | 2.5% DV | 34.97% D |
Woda | 73.72 g | - | |
Popiół | 2.49 g | - | |
Sód | 796 mg | 35% DV | |
Cholesterol | 9 mg | 3% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 7.9 mg | 1.4% DV | 20.09% D |
Kwas foliowy | 6 ug | - | - |
Witamina A | 287 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.01 mg | 1% DV | 13.99% D |
Witamina B12 | 0.25 ug | 10% DV | 146% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.07 mg | 5% DV | 69.93% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.14 mg | 0.9% DV | 11.89% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.57 mg | 11% DV | 160% D |
Witamina B6 | 0.04 mg | 2.5% DV | 35.38% D |
Witamina C | 0.4 mg | 0.4% DV | 6.22% D |
Witamina D | 0 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 17.6 ug | 15% DV | 205% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 112 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 30 ug | - | - |
Folate, food | 6 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 6 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 22 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0.13 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0.99 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 6.36 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0.06 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0.03 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0.08 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 33 ug | 3.7% DV | 51.28% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina E | 1.86 mg | 12% DV | 173% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (menachinon-4) | 0.2 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 98 mg | 7.5% DV | 105% D |
Miedź | 0 mg | 0.4% DV | 6.22% D |
Żelazo | 0.14 mg | 0.8% DV | 10.88% D |
Magnez | 8 mg | 1.9% DV | 26.64% D |
Mangan | 0.02 mg | 0.8% DV | 11.55% D |
Fosfor | 200 mg | 16% DV | 224% D |
Potas | 105 mg | 2.2% DV | 31.25% D |
Selen | 3.2 ug | 5.8% DV | 81.37% D |
Sód | 796 mg | 35% DV | 484% D |
Cynk | 0.41 mg | 3.7% DV | 52.13% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.32 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.31 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0.01 g | - | |
Omega-6 linolowy | 3.32 g | - | |
Omega-6 linolowy | 3.27 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.05 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 2.63 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 2.57 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.03 g | - | |
Kwas behenowy | 0.02 g | - | |
Kwas masłowy | 0.05 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.07 g | - | |
Kwas kapronowy | 0.04 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.03 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.07 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.01 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.02 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.24 g | - | |
Kwas palmitynowy | 1.33 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.03 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.56 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.02 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.06 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.05 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.06 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.03 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 11.14 g | 4.1% DV | |
Fruktoza | 0.21 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 0.26 g | - | |
Laktoza | 1.45 g | - | |
Maltoza | 0.03 g | - | |
Skrobia | 4.86 g | - | |
Sacharoza | 0 g | - |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 2.49 g | - | |
Betaina | 0.2 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 9 mg | 3% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 73.72 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central