Cheese product, pasteurized process, American, vitamin D fortified - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 307 kcal | - | |
Białko | 16.09 g | 32% DV | 210% D |
Tłuszcz | 23.06 g | 30% DV | |
Węglowodany | 8.85 g | 3.2% DV | |
Cukry | 6.24 g | - | |
Woda | 45.07 g | - | |
Popiół | 6.94 g | - | |
Sód | 1279 mg | 56% DV | |
Cholesterol | 78 mg | 26% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 35.8 mg | 6.5% DV | 42.4% D |
Kwas foliowy | 18 ug | - | - |
Witamina A | 1261 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.04 mg | 3.3% DV | 21.72% D |
Witamina B12 | 1.52 ug | 63% DV | 413% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.43 mg | 33% DV | 213% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.17 mg | 1.1% DV | 6.92% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.46 mg | 9.3% DV | 60.33% D |
Witamina B6 | 0.12 mg | 7.3% DV | 47.52% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 259 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 3.1 ug | 2.6% DV | 16.83% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 1 ug | - | - |
Karoten, beta | 248 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 23 ug | - | - |
Folate, food | 18 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 18 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 248 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0.04 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0.01 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0.01 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0.02 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 270 ug | 30% DV | 195% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 6.5 ug | 33% DV | 212% D |
Witamina D2 (ergokalcyferol) | 0 ug | - | - |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 6.5 ug | - | - |
Witamina E | 0.84 mg | 5.6% DV | 36.48% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (menachinon-4) | 5 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 1375 mg | 106% DV | 689% D |
Miedź | 0.03 mg | 3% DV | 19.54% D |
Żelazo | 0.95 mg | 5.3% DV | 34.38% D |
Magnez | 34 mg | 8.1% DV | 52.74% D |
Mangan | 0.06 mg | 2.7% DV | 17.28% D |
Fosfor | 768 mg | 61% DV | 400% D |
Potas | 295 mg | 6.3% DV | 40.89% D |
Selen | 16.2 ug | 29% DV | 192% D |
Sód | 1279 mg | 56% DV | 362% D |
Cynk | 2.21 mg | 20% DV | 131% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.1 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.09 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0.01 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0.01 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.8 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.53 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.04 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 4.99 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 4.41 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.03 g | - | |
Kwas behenowy | 0.01 g | - | |
Kwas masłowy | 0.44 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.57 g | - | |
Kwas kapronowy | 0.37 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.24 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.68 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.01 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.13 g | - | |
Kwas mirystynowy | 2.1 g | - | |
Kwas palmitynowy | 5.9 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.22 g | - | |
Kwas stearynowy | 2.24 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.2 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.38 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.31 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.04 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.11 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0.07 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.59 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.16 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 8.85 g | 3.2% DV | |
Fruktoza | 0 g | - | |
Galaktoza | 0.14 g | - | |
Glukoza | 0 g | - | |
Laktoza | 6.1 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Sacharoza | 0 g | - |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 6.94 g | - | |
Betaina | 1.2 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 78 mg | 26% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 45.07 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central