Cheese, mozzarella, low moisture, part-skim - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 295 kcal | - | |
Białko | 23.75 g | 48% DV | 322% D |
Tłuszcz | 19.78 g | 25% DV | |
Węglowodany | 5.58 g | 2% DV | |
Cukry | 1.9 g | - | |
Woda | 47.07 g | - | |
Popiół | 3.83 g | - | |
Sód | 666 mg | 29% DV | |
Cholesterol | 64 mg | 21% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 14.2 mg | 2.6% DV | 17.5% D |
Kwas foliowy | 27 ug | - | - |
Witamina A | 829 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.02 mg | 2% DV | 13.56% D |
Witamina B12 | 1.68 ug | 70% DV | 475% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.35 mg | 27% DV | 184% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.11 mg | 0.7% DV | 4.7% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.43 mg | 8.6% DV | 58.17% D |
Witamina B6 | 0.1 mg | 5.9% DV | 39.88% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 15 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 1.3 ug | 1.1% DV | 7.34% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 51 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 27 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 27 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 223 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0.03 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 227 ug | 25% DV | 171% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.4 ug | 2% DV | 13.56% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0.4 ug | - | - |
Witamina E | 0.5 mg | 3.3% DV | 22.6% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Witamina K (menachinon-4) | 4.1 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 697 mg | 54% DV | 363% D |
Miedź | 0.03 mg | 3.7% DV | 24.86% D |
Żelazo | 0.22 mg | 1.2% DV | 8.29% D |
Magnez | 27 mg | 6.4% DV | 43.58% D |
Mangan | 0.04 mg | 1.7% DV | 11.5% D |
Fosfor | 548 mg | 44% DV | 297% D |
Potas | 188 mg | 4% DV | 27.12% D |
Selen | 27.6 ug | 50% DV | 340% D |
Sód | 666 mg | 29% DV | 196% D |
Cynk | 3.62 mg | 33% DV | 223% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.76 g | - | |
Arginina | 0.55 g | - | |
Kwas asparaginowy | 1.75 g | - | |
Cysteina | 0.12 g | - | |
Kwas glutaminowy | 4.78 g | - | |
Glicyna | 0.55 g | - | |
Histydyna | 0.55 g | - | |
Izoletyda | 1.22 g | - | |
Leucyna | 1.96 g | - | |
Lizyna | 1.03 g | - | |
Metionina | 0.55 g | - | |
Fenyloalanina | 1.08 g | - | |
Prolina | 2.52 g | - | |
Seryna | 0.79 g | - | |
Treonina | 1.05 g | - | |
Tryptofan | 0.55 g | - | |
Tyrozyna | 1.12 g | - | |
Walina | 1.42 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.07 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0.01 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.73 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.04 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 4.59 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.03 g | - | |
Kwas behenowy | 0.01 g | - | |
Kwas masłowy | 0.39 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.5 g | - | |
Kwas kapronowy | 0.33 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.2 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.57 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.01 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.12 g | - | |
Kwas mirystynowy | 1.83 g | - | |
Kwas palmitynowy | 5.15 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.19 g | - | |
Kwas stearynowy | 2 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.19 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.31 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.04 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0.06 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.52 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.14 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 5.58 g | 2% DV | |
Fruktoza | 0 g | - | |
Galaktoza | 0.78 g | - | |
Glukoza | 0 g | - | |
Laktoza | 1.12 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Sacharoza | 0 g | - |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 3.83 g | - | |
Betaina | 0.7 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 64 mg | 21% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 47.07 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central