CRACKER BARREL, macaroni n' cheese - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źródła
Ogólne
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Energia
|
194 kcal | - | - |
Białko
|
6.49 g | 13% DV | 134% D |
Tłuszcz
|
11.75 g | 15% DV | - |
Węglowodany
|
15.61 g | 5.7% DV | - |
Skrobia
|
12.17 g | - | - |
Cukry
|
2.83 g | - | - |
Błonnik
|
1.1 g | 3.9% DV | 40.5% D |
Woda
|
64.53 g | - | - |
Popiół
|
1.62 g | - | - |
Sód
|
375 mg | 16% DV | - |
Cholesterol
|
18 mg | 6% DV | - |
Witaminy ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Witamina A
|
230 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina)
|
0.1 mg | 8.1% DV | 83.33% D |
Witamina B12
|
0.19 ug | 7.9% DV | 81.62% D |
Witamina B2 (Ryboflawina)
|
0.25 mg | 19% DV | 196% D |
Witamina B3 (Niacyna)
|
0.71 mg | 4.4% DV | 45.75% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy)
|
0.47 mg | 9.4% DV | 96.91% D |
Witamina B6
|
0.06 mg | 3.5% DV | 36.39% D |
Więcej... ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Karoten, alfa
|
0 ug | - | - |
Karoten, beta
|
19 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta
|
0 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem
|
28 ug | - | - |
Retinol
|
59 ug | - | - |
Tokoferol beta
|
0.09 mg | - | - |
Tokoferol delta
|
1.39 mg | - | - |
Tokoferol gamma
|
4.21 mg | - | - |
Tokotrienol alfa
|
0 mg | - | - |
Tokotrienol beta
|
0.17 mg | - | - |
Tokotrienol delta
|
0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma
|
0.02 mg | - | - |
Witamina A, RAE
|
61 ug | 6.8% DV | 69.87% D |
Witamina E
|
0.73 mg | 4.9% DV | 50.17% D |
Minerały ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Wapń
|
145 mg | 11% DV | 115% D |
Miedź
|
0.06 mg | 6.8% DV | 69.87% D |
Żelazo
|
0.57 mg | 3.2% DV | 32.65% D |
Magnez
|
17 mg | 4% DV | 41.73% D |
Mangan
|
0.13 mg | 5.7% DV | 58.27% D |
Fosfor
|
202 mg | 16% DV | 167% D |
Potas
|
127 mg | 2.7% DV | 27.86% D |
Selen
|
16.9 ug | 31% DV | 317% D |
Sód
|
375 mg | 16% DV | 168% D |
Cynk
|
0.83 mg | 7.5% DV | 77.79% D |
Aminokwasy ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Alanina
|
0.2 g | - | - |
Arginina
|
0.29 g | - | - |
Kwas asparaginowy
|
0.38 g | - | - |
Cysteina
|
0.1 g | - | - |
Kwas glutaminowy
|
1.85 g | - | - |
Glicyna
|
0.19 g | - | - |
Histydyna
|
0.22 g | - | - |
Izoletyda
|
0.31 g | - | - |
Leucyna
|
0.66 g | - | - |
Lizyna
|
0.59 g | - | - |
Metionina
|
0.17 g | - | - |
Fenyloalanina
|
0.38 g | - | - |
Prolina
|
0.84 g | - | - |
Seryna
|
0.36 g | - | - |
Treonina
|
0.18 g | - | - |
Tryptofan
|
0.07 g | - | - |
Tyrozyna
|
0.26 g | - | - |
Walina
|
0.38 g | - | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Omega-3 ALA
|
0.45 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA)
|
0.42 g | - | - |
Omega-3 DHA
|
0 g | - | - |
Omega-3 EPA
|
0 g | - | - |
Omega-3 stearydonowy
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i
|
0 g | - | - |
Omega-6 (n-6)
|
0.02 g | - | - |
Omega-6 linolowy
|
3.45 g | - | - |
Omega-6 linolowy
|
3.35 g | - | - |
Omega-9 eikosenowy
|
0.05 g | - | - |
Omega-9 erukowy
|
0 g | - | - |
Omega 9 oleinowy
|
2.6 g | - | - |
Omega 9 oleinowy (cis)
|
2.47 g | - | - |
Kwas arachidowy
|
0.03 g | - | - |
Kwas behenowy
|
0.03 g | - | - |
Kwas masłowy
|
0.11 g | - | - |
Kwas kaprynowy
|
0.14 g | - | - |
Kwas kapronowy
|
0.09 g | - | - |
Kwas kaprylowy
|
0.06 g | - | - |
Kwas laurynowy
|
0.16 g | - | - |
Kwas lignocerynowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas margarynowy
|
0.04 g | - | - |
Kwas mirystynowy
|
0.52 g | - | - |
Kwas palmitynowy
|
2.12 g | - | - |
Kwas pentadekanowy
|
0.06 g | - | - |
Kwas stearynowy
|
0.82 g | - | - |
Więcej... ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1
|
0.05 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1
|
0.09 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c
|
0.07 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1
|
0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c
|
0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs
|
0.04 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3
|
0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6
|
0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4
|
0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA)
|
0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t
|
0.02 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t
|
0.13 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane)
|
0.07 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t
|
0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Inne ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Popiół
|
1.62 g | - | - |
Cholesterol
|
18 mg | 6% DV | - |
Hydroksyprolina
|
0 g | - | - |
Woda
|
64.53 g | - | - |
Źródła
- USDA Food Data Central
- Data type: 70. Category: -