Restaurant, family style, chicken tenders - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źródła
Ogólne
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Energia
|
302 kcal | - | - |
Białko
|
18.88 g | 38% DV | 250% D |
Tłuszcz
|
16.63 g | 21% DV | - |
Węglowodany
|
19.29 g | 7% DV | - |
Skrobia
|
17.99 g | - | - |
Cukry
|
0.24 g | - | - |
Błonnik
|
0.9 g | 3.2% DV | 21.29% D |
Woda
|
42.3 g | - | - |
Popiół
|
2.9 g | - | - |
Sód
|
800 mg | 35% DV | - |
Cholesterol
|
46 mg | 15% DV | - |
Witaminy ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Witamina A
|
44 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina)
|
0.1 mg | 8.1% DV | 53.53% D |
Witamina B12
|
0.13 ug | 5.4% DV | 35.87% D |
Witamina B2 (Ryboflawina)
|
0.17 mg | 13% DV | 84.56% D |
Witamina B3 (Niacyna)
|
7.76 mg | 49% DV | 321% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy)
|
1.51 mg | 30% DV | 200% D |
Witamina B6
|
0.48 mg | 28% DV | 187% D |
Więcej... ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Karoten, alfa
|
0 ug | - | - |
Karoten, beta
|
11 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta
|
7 ug | - | - |
Folate, food
|
11 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem
|
11 ug | - | - |
Retinol
|
6 ug | - | - |
Tokoferol beta
|
0.18 mg | - | - |
Tokoferol delta
|
3.12 mg | - | - |
Tokoferol gamma
|
7.67 mg | - | - |
Tokotrienol alfa
|
0.01 mg | - | - |
Tokotrienol beta
|
0.13 mg | - | - |
Tokotrienol delta
|
0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma
|
0.07 mg | - | - |
Witamina A, RAE
|
7 ug | 0.8% DV | 5.15% D |
Witamina E
|
1.39 mg | 9.3% DV | 61.37% D |
Minerały ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Wapń
|
18 mg | 1.4% DV | 9.17% D |
Miedź
|
0.07 mg | 7.4% DV | 49.3% D |
Żelazo
|
0.74 mg | 4.1% DV | 27.23% D |
Magnez
|
29 mg | 6.9% DV | 45.73% D |
Mangan
|
0.25 mg | 11% DV | 70.54% D |
Fosfor
|
297 mg | 24% DV | 157% D |
Potas
|
324 mg | 6.9% DV | 45.65% D |
Selen
|
19.7 ug | 36% DV | 237% D |
Sód
|
800 mg | 35% DV | 230% D |
Cynk
|
0.68 mg | 6.2% DV | 40.94% D |
Aminokwasy ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Alanina
|
1 g | - | - |
Arginina
|
1.24 g | - | - |
Kwas asparaginowy
|
1.47 g | - | - |
Cysteina
|
0.25 g | - | - |
Kwas glutaminowy
|
3.23 g | - | - |
Glicyna
|
0.83 g | - | - |
Histydyna
|
0.71 g | - | - |
Izoletyda
|
0.88 g | - | - |
Leucyna
|
1.54 g | - | - |
Lizyna
|
1.9 g | - | - |
Metionina
|
0.51 g | - | - |
Fenyloalanina
|
0.75 g | - | - |
Prolina
|
1.18 g | - | - |
Seryna
|
0.67 g | - | - |
Treonina
|
0.6 g | - | - |
Tryptofan
|
0.21 g | - | - |
Tyrozyna
|
0.53 g | - | - |
Walina
|
0.95 g | - | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Omega-3 ALA
|
0.7 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA)
|
0.64 g | - | - |
Omega-3 DHA
|
0 g | - | - |
Omega-3 EPA
|
0 g | - | - |
Omega-3 stearydonowy
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i
|
0 g | - | - |
Omega-6 (n-6)
|
0.07 g | - | - |
Omega-6 linolowy
|
7.15 g | - | - |
Omega-6 linolowy
|
7.04 g | - | - |
Omega-9 eikosenowy
|
0.3 g | - | - |
Omega-9 erukowy
|
0 g | - | - |
Omega 9 oleinowy
|
3.51 g | - | - |
Omega 9 oleinowy (cis)
|
3.47 g | - | - |
Kwas arachidowy
|
0.05 g | - | - |
Kwas behenowy
|
0.05 g | - | - |
Kwas masłowy
|
0 g | - | - |
Kwas kaprynowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas kapronowy
|
0 g | - | - |
Kwas kaprylowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas laurynowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas lignocerynowy
|
0.02 g | - | - |
Kwas margarynowy
|
0.02 g | - | - |
Kwas mirystynowy
|
0.02 g | - | - |
Kwas palmitynowy
|
1.8 g | - | - |
Kwas pentadekanowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas stearynowy
|
0.96 g | - | - |
Więcej... ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1
|
0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1
|
0.05 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c
|
0.05 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1
|
0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c
|
0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs
|
0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c
|
0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3
|
0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6
|
0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4
|
0.04 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4
|
0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA)
|
0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t
|
0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t
|
0.04 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane)
|
0.09 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t
|
0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Inne ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Popiół
|
2.9 g | - | - |
Cholesterol
|
46 mg | 15% DV | - |
Hydroksyprolina
|
0.01 g | - | - |
Woda
|
42.3 g | - | - |
Źródła
- USDA Food Data Central
- Data type: 70. Category: -