Yogurt, Greek, strawberry, nonfat - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 82 kcal | - | |
Białko | 8.06 g | 16% DV | 393% D |
Tłuszcz | 0.15 g | 0.2% DV | |
Węglowodany | 12.2 g | 4.4% DV | |
Błonnik | 0.6 g | 2.1% DV | 52.26% D |
Woda | 79 g | - | |
Popiół | 0.59 g | - | |
Sód | 32 mg | 1.4% DV | |
Cholesterol | 4 mg | 1.3% DV |
Witaminy ❯
Witamina B12 | 0.45 ug | 19% DV | 457% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.25 mg | 19% DV | 469% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.21 mg | 1.3% DV | 31.71% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.36 mg | 7.3% DV | 177% D |
Witamina B6 | 0.05 mg | 2.9% DV | 71.74% D |
Witamina C | 0.2 mg | 0.2% DV | 5.42% D |
Witamina D | 40 iu | - | - |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 2 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 20 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina D (D2 + D3) | 1 ug | 5% DV | 122% D |
Witamina D2 (ergokalcyferol) | 0 ug | - | - |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 1 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 97 mg | 7.5% DV | 182% D |
Miedź | 0.02 mg | 2.2% DV | 54.2% D |
Żelazo | 0.09 mg | 0.5% DV | 12.2% D |
Magnez | 10.4 mg | 2.5% DV | 60.39% D |
Mangan | 0.03 mg | 1.5% DV | 36.06% D |
Fosfor | 113 mg | 9% DV | 220% D |
Potas | 133 mg | 2.8% DV | 69.02% D |
Selen | 9.8 ug | 18% DV | 435% D |
Sód | 32 mg | 1.4% DV | 33.93% D |
Cynk | 0.46 mg | 4.2% DV | 102% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.01 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:6 c | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 c | 0.01 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.02 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0 g | - | |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 20:1 c | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-9 | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 0.03 g | - | |
Kwas arachidowy | 0 g | - | |
Kwas behenowy | 0 g | - | |
Kwas masłowy | 0.01 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.02 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.01 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.01 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.04 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.02 g | - | |
Nasycone kwasy tłuszczowe 11:0 | 0 g | - |
Więcej... ❯
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 12.2 g | 4.4% DV | |
Fruktoza | 2.09 g | - | |
Galaktoza | 0.52 g | - | |
Glukoza | 0.84 g | - | |
Laktoza | 2.46 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Skrobia | 0 g | - | |
Sacharoza | 5.56 g | - |
Inne ❯
Popiół | 0.59 g | - | |
Cholesterol | 4 mg | 1.3% DV | |
Woda | 79 g | - |
Źródła
- Data type: 40
- USDA Food Data Central