Ser cheddar - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źrółda

Ogólne

Energia 409 kcal -
Białko 23.3 g 47% DV 228% D
Tłuszcz 34 g 44% DV
Węglowodany 2.44 g 0.9% DV
Woda 36.6 g -
Popiół 3.67 g -
Sód 654 mg 28% DV
Cholesterol 100 mg 33% DV

Witaminy

Witamina B1 (Tiamina) 0.03 mg 2.4% DV 11.82% D
Witamina B12 1.06 ug 44% DV 216% D
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.44 mg 34% DV 166% D
Witamina B3 (Niacyna) 0.05 mg 0.3% DV 1.59% D
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) 0.41 mg 8.3% DV 40.39% D
Witamina B6 0.07 mg 4.1% DV 19.85% D
Witamina K (filochinon) 2.4 ug 2% DV 9.78% D

Minerały

Wapń 707 mg 54% DV 266% D
Miedź 0.03 mg 3.7% DV 17.93% D
Żelazo 0.16 mg 0.9% DV 4.35% D
Magnez 26.8 mg 6.4% DV 31.2% D
Mangan 0.03 mg 1.1% DV 5.53% D
Fosfor 458 mg 37% DV 179% D
Potas 77 mg 1.6% DV 8.01% D
Selen 28.3 ug 51% DV 252% D
Sód 654 mg 28% DV 139% D
Cynk 3.67 mg 33% DV 163% D

Brak danych

Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) 0.12 g -
Omega-3 DHA 0 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:6 c 0 g -
Omega-3 EPA 0.01 g -
Omega-3 stearydonowy 0 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 c 0.12 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i 0 g -
Omega-6 (n-6) 0 g -
Omega-6 linolowy 0.77 g -
Omega-9 eikosenowy 0.06 g -
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 20:1 c 0.06 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-9 0 g -
Omega 9 oleinowy (cis) 6.59 g -
Kwas arachidowy 0.05 g -
Kwas behenowy 0.02 g -
Kwas masłowy 0.65 g -
Kwas kaprynowy 0.84 g -
Kwas kapronowy 0.54 g -
Kwas kaprylowy 0.35 g -
Kwas laurynowy 0.96 g -
Kwas lignocerynowy 0.01 g -
Kwas margarynowy 0.2 g -
Kwas mirystynowy 3.1 g -
Kwas palmitynowy 8.79 g -
Kwas pentadekanowy 0.33 g -
Kwas stearynowy 3.39 g -
Nasycone kwasy tłuszczowe 11:0 0 g -
Popiół 3.67 g -
Cholesterol 100 mg 33% DV
Azot 3.65 g -
Woda 36.6 g -

Źródła