Ser cheddar - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 409 kcal | - | |
Białko | 23.3 g | 47% DV | 228% D |
Tłuszcz | 34 g | 44% DV | |
Węglowodany | 2.44 g | 0.9% DV | |
Woda | 36.6 g | - | |
Popiół | 3.67 g | - | |
Sód | 654 mg | 28% DV | |
Cholesterol | 100 mg | 33% DV |
Witaminy ❯
Witamina B1 (Tiamina) | 0.03 mg | 2.4% DV | 11.82% D |
Witamina B12 | 1.06 ug | 44% DV | 216% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.44 mg | 34% DV | 166% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.05 mg | 0.3% DV | 1.59% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.41 mg | 8.3% DV | 40.39% D |
Witamina B6 | 0.07 mg | 4.1% DV | 19.85% D |
Witamina K (filochinon) | 2.4 ug | 2% DV | 9.78% D |
Więcej... ❯
Kwas foliowy, ogółem | 21 ug | - | - |
Retinol | 316 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0.04 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 316 ug | 35% DV | 172% D |
Witamina E | 0.75 mg | 5% DV | 24.45% D |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Witamina K (menachinon-4) | 9.3 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 707 mg | 54% DV | 266% D |
Miedź | 0.03 mg | 3.7% DV | 17.93% D |
Żelazo | 0.16 mg | 0.9% DV | 4.35% D |
Magnez | 26.8 mg | 6.4% DV | 31.2% D |
Mangan | 0.03 mg | 1.1% DV | 5.53% D |
Fosfor | 458 mg | 37% DV | 179% D |
Potas | 77 mg | 1.6% DV | 8.01% D |
Selen | 28.3 ug | 51% DV | 252% D |
Sód | 654 mg | 28% DV | 139% D |
Cynk | 3.67 mg | 33% DV | 163% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.12 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:6 c | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0.01 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 c | 0.12 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.77 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.06 g | - | |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 20:1 c | 0.06 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-9 | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 6.59 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.05 g | - | |
Kwas behenowy | 0.02 g | - | |
Kwas masłowy | 0.65 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.84 g | - | |
Kwas kapronowy | 0.54 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.35 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.96 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.01 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.2 g | - | |
Kwas mirystynowy | 3.1 g | - | |
Kwas palmitynowy | 8.79 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.33 g | - | |
Kwas stearynowy | 3.39 g | - | |
Nasycone kwasy tłuszczowe 11:0 | 0 g | - |
Więcej... ❯
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 2.44 g | 0.9% DV | |
Fruktoza | 0 g | - | |
Galaktoza | 0.07 g | - | |
Glukoza | 0.1 g | - | |
Laktoza | 0.16 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Sacharoza | 0 g | - |
Inne ❯
Popiół | 3.67 g | - | |
Cholesterol | 100 mg | 33% DV | |
Azot | 3.65 g | - | |
Woda | 36.6 g | - |
Źródła
- Data type: 40
- USDA Food Data Central