Sauce, peanut, made from peanut butter, water, soy sauce - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 257 kcal | - | |
Białko | 6.31 g | 13% DV | 98.21% D |
Tłuszcz | 16.02 g | 21% DV | |
Węglowodany | 22.02 g | 8% DV | |
Cukry | 17.07 g | - | |
Błonnik | 1.8 g | 6.4% DV | 50.03% D |
Woda | 51.4 g | - | |
Popiół | 4.25 g | - | |
Sód | 1338 mg | 58% DV | |
Cholesterol | 0 mg | 0% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 28.9 mg | 5.3% DV | 40.89% D |
Kwas foliowy | 22 ug | - | - |
Witamina A | 0 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.06 mg | 5% DV | 38.91% D |
Witamina B12 | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.13 mg | 9.8% DV | 76.03% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 3.2 mg | 20% DV | 156% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.31 mg | 6.2% DV | 48.25% D |
Witamina B6 | 0.19 mg | 11% DV | 86.98% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 0 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 1 ug | 0.8% DV | 6.49% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 22 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 22 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 0 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0.09 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0.44 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 5.22 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0.05 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 2.28 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina E | 2.23 mg | 15% DV | 116% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 22 mg | 1.7% DV | 13.17% D |
Miedź | 0.12 mg | 14% DV | 106% D |
Żelazo | 0.91 mg | 5.1% DV | 39.34% D |
Magnez | 45 mg | 11% DV | 83.38% D |
Mangan | 0.48 mg | 21% DV | 164% D |
Fosfor | 107 mg | 8.6% DV | 66.61% D |
Potas | 235 mg | 5% DV | 38.91% D |
Selen | 3.4 ug | 6.2% DV | 48.11% D |
Sód | 1338 mg | 58% DV | 453% D |
Cynk | 0.78 mg | 7.1% DV | 55.18% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.03 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.03 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 4.75 g | - | |
Omega-6 linolowy | 4.73 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.14 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0.01 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 6.82 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 6.8 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.18 g | - | |
Kwas behenowy | 0.36 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.02 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.01 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.16 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.01 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.01 g | - | |
Kwas palmitynowy | 1.42 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.74 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.02 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.02 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 22.02 g | 8% DV | |
Fruktoza | 2.13 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 2.53 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Skrobia | 0 g | - | |
Sacharoza | 12.4 g | - |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 4.25 g | - | |
Betaina | 7.4 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 0 mg | 0% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 51.4 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central