BURGER KING, CROISSAN'WICH with Sausage, Egg and Cheese - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 308 kcal | - | |
Białko | 12.09 g | 24% DV | 157% D |
Tłuszcz | 21.78 g | 28% DV | |
Węglowodany | 15.9 g | 5.8% DV | |
Skrobia | 12.83 g | - | |
Cukry | 3.12 g | - | |
Błonnik | 1.8 g | 6.4% DV | 41.74% D |
Woda | 48.1 g | - | |
Popiół | 2.12 g | - | |
Sód | 577 mg | 25% DV | |
Cholesterol | 123 mg | 41% DV |
Witaminy ❯
Witamina A | 568 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.24 mg | 20% DV | 128% D |
Witamina B12 | 0.51 ug | 21% DV | 138% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.37 mg | 28% DV | 185% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 2.75 mg | 17% DV | 112% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.75 mg | 15% DV | 97.4% D |
Witamina B6 | 0.16 mg | 9.4% DV | 60.73% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina K (filochinon) | 9.5 ug | 7.9% DV | 51.41% D |
Więcej... ❯
Kwas foliowy, ogółem | 50 ug | - | - |
Retinol | 170 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0.06 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0.21 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 1.32 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0.44 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0.2 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0.16 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0.57 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 170 ug | 19% DV | 123% D |
Witamina E | 1.54 mg | 10% DV | 66.67% D |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 8.8 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 90 mg | 6.9% DV | 44.96% D |
Miedź | 0.07 mg | 7.8% DV | 50.51% D |
Żelazo | 1.65 mg | 9.2% DV | 59.52% D |
Magnez | 17 mg | 4% DV | 26.28% D |
Mangan | 0.18 mg | 8% DV | 51.95% D |
Fosfor | 138 mg | 11% DV | 71.69% D |
Potas | 158 mg | 3.4% DV | 21.83% D |
Selen | 24.8 ug | 45% DV | 293% D |
Sód | 577 mg | 25% DV | 163% D |
Cynk | 1.14 mg | 10% DV | 67.3% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.59 g | - | |
Arginina | 0.62 g | - | |
Kwas asparaginowy | 0.98 g | - | |
Kwas glutaminowy | 2.4 g | - | |
Glicyna | 0.5 g | - | |
Histydyna | 0.33 g | - | |
Izoletyda | 0.55 g | - | |
Leucyna | 0.93 g | - | |
Lizyna | 0.61 g | - | |
Metionina | 0.29 g | - | |
Fenyloalanina | 0.54 g | - | |
Prolina | 1.09 g | - | |
Seryna | 0.56 g | - | |
Treonina | 0.46 g | - | |
Tryptofan | 0.11 g | - | |
Tyrozyna | 0.34 g | - | |
Walina | 0.66 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.19 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.18 g | - | |
Omega-3 DHA | 0.01 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0.01 g | - | |
Omega-6 linolowy | 3.8 g | - | |
Omega-6 linolowy | 3.73 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.11 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 7.4 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 7.3 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.05 g | - | |
Kwas behenowy | 0.02 g | - | |
Kwas masłowy | 0.05 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.07 g | - | |
Kwas kapronowy | 0.04 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.03 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.08 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.01 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.06 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.39 g | - | |
Kwas palmitynowy | 5.76 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.03 g | - | |
Kwas stearynowy | 1.77 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.02 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.27 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.26 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.03 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.07 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.09 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.1 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.04 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 15.9 g | 5.8% DV | |
Fruktoza | 0.9 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 0.95 g | - | |
Laktoza | 0.64 g | - | |
Maltoza | 0.63 g | - | |
Skrobia | 12.83 g | - | |
Sacharoza | 0 g | - |
Inne ❯
Popiół | 2.12 g | - | |
Cholesterol | 123 mg | 41% DV | |
Hydroksyprolina | 0.1 g | - | |
Woda | 48.1 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central