Cheese, dry white, queso seco - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 325 kcal | - | |
Białko | 24.51 g | 49% DV | 302% D |
Tłuszcz | 24.35 g | 31% DV | |
Węglowodany | 2.04 g | 0.7% DV | |
Cukry | 0.55 g | - | |
Woda | 42.17 g | - | |
Popiół | 6.93 g | - | |
Sód | 1808 mg | 79% DV | |
Cholesterol | 78 mg | 26% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 18.4 mg | 3.3% DV | 20.59% D |
Witamina A | 800 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.04 mg | 3.2% DV | 19.49% D |
Witamina B12 | 1.7 ug | 71% DV | 436% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.23 mg | 18% DV | 109% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.08 mg | 0.5% DV | 3.19% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.4 mg | 8% DV | 48.98% D |
Witamina B6 | 0.09 mg | 5.4% DV | 32.94% D |
Witamina D | 73 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 1.5 ug | 1.3% DV | 7.69% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 33 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 2 ug | - | - |
Retinol | 223 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0.04 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0.06 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0.01 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0.03 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0.1 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 226 ug | 25% DV | 155% D |
Witamina D (D2 + D3) | 1.8 ug | 9% DV | 55.38% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 1.8 ug | - | - |
Witamina E | 0.49 mg | 3.3% DV | 20.1% D |
Witamina K (menachinon-4) | 5.9 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 661 mg | 51% DV | 313% D |
Miedź | 0.03 mg | 3% DV | 18.46% D |
Żelazo | 0.18 mg | 1% DV | 6.15% D |
Magnez | 27 mg | 6.4% DV | 39.56% D |
Mangan | 0.02 mg | 0.8% DV | 4.82% D |
Fosfor | 475 mg | 38% DV | 234% D |
Potas | 116 mg | 2.5% DV | 15.19% D |
Selen | 22.4 ug | 41% DV | 251% D |
Sód | 1808 mg | 79% DV | 484% D |
Cynk | 3.28 mg | 30% DV | 183% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.12 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.11 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0.01 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0.01 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0.01 g | - | |
Omega-6 linolowy | 1.01 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.71 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.04 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 5.74 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 5.11 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.04 g | - | |
Kwas behenowy | 0.01 g | - | |
Kwas masłowy | 0.51 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.59 g | - | |
Kwas kapronowy | 0.4 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.25 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.66 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.01 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.14 g | - | |
Kwas mirystynowy | 2.18 g | - | |
Kwas palmitynowy | 6.1 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.23 g | - | |
Kwas stearynowy | 2.59 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.17 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.41 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.34 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.05 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.13 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.04 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.02 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0.08 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.64 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.17 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 2.04 g | 0.7% DV | |
Fruktoza | 0 g | - | |
Galaktoza | 0.3 g | - | |
Glukoza | 0 g | - | |
Laktoza | 0.25 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Sacharoza | 0 g | - |
Inne ❯
Popiół | 6.93 g | - | |
Betaina | 0.4 mg | - | |
Cholesterol | 78 mg | 26% DV | |
Woda | 42.17 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central