Cheese, cheddar, reduced fat (Includes foods for USDA's Food Distribution Program) - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źrółda

Ogólne

Energia 316 kcal -
Białko 27.35 g 55% DV 346% D
Tłuszcz 20.41 g 26% DV
Węglowodany 2.67 g 1% DV
Cukry 0.26 g -
Woda 44.29 g -
Popiół 3.89 g -
Sód 628 mg 27% DV
Cholesterol 76 mg 25% DV

Witaminy

Cholina 15.4 mg 2.8% DV 17.72% D
Kwas foliowy 20 ug - -
Witamina A 522 iu - -
Witamina B1 (Tiamina) 0.02 mg 1.8% DV 11.08% D
Witamina B12 1.41 ug 59% DV 372% D
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.4 mg 31% DV 193% D
Witamina B3 (Niacyna) 0.15 mg 0.9% DV 5.74% D
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) 0.39 mg 7.8% DV 49.24% D
Witamina B6 0.08 mg 4.9% DV 31.27% D
Witamina C 0 mg 0% DV 0% D
Witamina D 13 iu - -
Witamina K (filochinon) 1.5 ug 1.3% DV 7.91% D

Minerały

Wapń 761 mg 59% DV 370% D
Miedź 0.04 mg 4.8% DV 30.24% D
Żelazo 0.12 mg 0.7% DV 4.22% D
Magnez 27 mg 6.4% DV 40.69% D
Mangan 0.03 mg 1.3% DV 8.53% D
Fosfor 520 mg 42% DV 263% D
Potas 63 mg 1.3% DV 8.48% D
Selen 35.8 ug 65% DV 412% D
Sód 628 mg 27% DV 173% D
Cynk 4.44 mg 40% DV 255% D

Brak danych

Omega-3 ALA 0.06 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) 0.06 g -
Omega-3 DHA 0 g -
Omega-3 EPA 0.01 g -
Omega-3 stearydonowy 0 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i 0 g -
Omega-6 (n-6) 0 g -
Omega-6 linolowy 0.74 g -
Omega-6 linolowy 0.5 g -
Omega-9 eikosenowy 0.04 g -
Omega-9 erukowy 0 g -
Omega 9 oleinowy 4.69 g -
Omega 9 oleinowy (cis) 4.18 g -
Kwas arachidowy 0.03 g -
Kwas behenowy 0.01 g -
Kwas masłowy 0.44 g -
Kwas kaprynowy 0.56 g -
Kwas kapronowy 0.36 g -
Kwas kaprylowy 0.23 g -
Kwas laurynowy 0.64 g -
Kwas lignocerynowy 0.01 g -
Kwas margarynowy 0.13 g -
Kwas mirystynowy 2.05 g -
Kwas palmitynowy 5.76 g -
Kwas pentadekanowy 0.23 g -
Kwas stearynowy 2.16 g -
Alkohol etylowy 0 g -
Popiół 3.89 g -
Kofeina 0 mg -
Cholesterol 76 mg 25% DV
Teobromina 0 mg -
Woda 44.29 g -

Źródła