Nuts, pistachio nuts, dry roasted, without salt added - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 572 kcal | - | |
Białko | 21.05 g | 42% DV | 147% D |
Tłuszcz | 45.82 g | 59% DV | |
Węglowodany | 28.28 g | 10% DV | |
Skrobia | 1.38 g | - | |
Cukry | 7.74 g | - | |
Błonnik | 10.3 g | 37% DV | 129% D |
Woda | 1.85 g | - | |
Popiół | 3 g | - | |
Sód | 6 mg | 0.3% DV | |
Cholesterol | 0 mg | 0% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 71.4 mg | 13% DV | 45.39% D |
Kwas foliowy | 51 ug | - | - |
Witamina A | 266 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.7 mg | 58% DV | 203% D |
Witamina B12 | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.23 mg | 18% DV | 62.94% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 1.37 mg | 8.6% DV | 30% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.51 mg | 10% DV | 35.87% D |
Witamina B6 | 1.12 mg | 66% DV | 231% D |
Witamina C | 3 mg | 3.3% DV | 11.66% D |
Witamina D | 0 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 13.2 ug | 11% DV | 38.46% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 159 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 51 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 51 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 0 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0.13 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0.55 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 23.42 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0.29 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0.08 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 3.14 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 13 ug | 1.4% DV | 5.05% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina E | 2.17 mg | 14% DV | 50.58% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 107 mg | 8.2% DV | 28.78% D |
Miedź | 1.29 mg | 144% DV | 502% D |
Żelazo | 4.03 mg | 22% DV | 78.28% D |
Magnez | 109 mg | 26% DV | 90.74% D |
Mangan | 1.24 mg | 54% DV | 189% D |
Fosfor | 469 mg | 38% DV | 131% D |
Potas | 1007 mg | 21% DV | 74.91% D |
Selen | 10 ug | 18% DV | 63.57% D |
Sód | 6 mg | 0.3% DV | 0.91% D |
Cynk | 2.34 mg | 21% DV | 74.38% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 1.02 g | - | |
Arginina | 2.23 g | - | |
Kwas asparaginowy | 1.97 g | - | |
Cysteina | 0.31 g | - | |
Kwas glutaminowy | 4.49 g | - | |
Glicyna | 1.05 g | - | |
Histydyna | 0.54 g | - | |
Izoletyda | 0.96 g | - | |
Leucyna | 1.68 g | - | |
Lizyna | 1.19 g | - | |
Metionina | 0.38 g | - | |
Fenyloalanina | 1.14 g | - | |
Prolina | 0.98 g | - | |
Seryna | 1.34 g | - | |
Treonina | 0.71 g | - | |
Tryptofan | 0.26 g | - | |
Tyrozyna | 0.53 g | - | |
Walina | 1.31 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.21 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.21 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 13.13 g | - | |
Omega-6 linolowy | 13.13 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.11 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0.01 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 23.93 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.03 g | - | |
Kwas behenowy | 0.03 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.01 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.01 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.01 g | - | |
Kwas palmitynowy | 4.99 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.56 g | - | |
Nasycone kwasy tłuszczowe 13:0 | 0 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.46 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.02 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 28.28 g | 10% DV | |
Fruktoza | 0.22 g | - | |
Galaktoza | 0.05 g | - | |
Glukoza | 0.25 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0.13 g | - | |
Skrobia | 1.38 g | - | |
Sacharoza | 7.09 g | - |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 3 g | - | |
Betaina | 0.8 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 0 mg | 0% DV | |
Hydroksyprolina | 0.1 g | - | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 1.85 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central