Restaurant, family style, french fries - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 289 kcal | - | |
Białko | 3.49 g | 7% DV | 48.3% D |
Tłuszcz | 14.04 g | 18% DV | |
Węglowodany | 37.2 g | 14% DV | |
Skrobia | 33.61 g | - | |
Cukry | 0.28 g | - | |
Błonnik | 3.9 g | 14% DV | 96.39% D |
Woda | 43.19 g | - | |
Popiół | 2.08 g | - | |
Sód | 357 mg | 16% DV | |
Cholesterol | 1 mg | 0.3% DV |
Witaminy ❯
Witamina A | 0 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.11 mg | 9.2% DV | 63.44% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.06 mg | 4.4% DV | 30.34% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 2.56 mg | 16% DV | 111% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.55 mg | 11% DV | 75.43% D |
Witamina B6 | 0.24 mg | 14% DV | 96.07% D |
Witamina C | 1.1 mg | 1.2% DV | 8.46% D |
Witamina K (filochinon) | 35.9 ug | 30% DV | 207% D |
Więcej... ❯
Folate, food | 15 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 15 ug | - | - |
Retinol | 0 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0.11 mg | - | - |
Tokoferol delta | 2.48 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 6.47 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0.04 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0.01 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0.08 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina E | 1 mg | 6.7% DV | 46.14% D |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Witamina K (menachinon-4) | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 17 mg | 1.3% DV | 9.05% D |
Miedź | 0.11 mg | 12% DV | 86.12% D |
Żelazo | 0.91 mg | 5.1% DV | 34.99% D |
Magnez | 29 mg | 6.9% DV | 47.78% D |
Mangan | 0.24 mg | 10% DV | 70.71% D |
Fosfor | 124 mg | 9.9% DV | 68.65% D |
Potas | 545 mg | 12% DV | 80.25% D |
Selen | 0.4 ug | 0.7% DV | 5.03% D |
Sód | 357 mg | 16% DV | 107% D |
Cynk | 0.51 mg | 4.6% DV | 32.09% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.11 g | - | |
Arginina | 0.19 g | - | |
Kwas asparaginowy | 0.76 g | - | |
Cysteina | 0.03 g | - | |
Kwas glutaminowy | 0.53 g | - | |
Glicyna | 0.1 g | - | |
Histydyna | 0.06 g | - | |
Izoletyda | 0.12 g | - | |
Leucyna | 0.18 g | - | |
Lizyna | 0.14 g | - | |
Metionina | 0.04 g | - | |
Fenyloalanina | 0.15 g | - | |
Prolina | 0.11 g | - | |
Seryna | 0.13 g | - | |
Treonina | 0.11 g | - | |
Tryptofan | 0.05 g | - | |
Tyrozyna | 0.1 g | - | |
Walina | 0.24 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.84 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.79 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0.05 g | - | |
Omega-6 linolowy | 5.76 g | - | |
Omega-6 linolowy | 5.68 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.07 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 3.26 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 3.23 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.05 g | - | |
Kwas behenowy | 0.04 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.01 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.01 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.01 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.02 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.02 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.02 g | - | |
Kwas palmitynowy | 1.52 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.8 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.02 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.02 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.03 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.07 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 37.2 g | 14% DV | |
Fruktoza | 0.09 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 0.14 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Skrobia | 33.61 g | - | |
Sacharoza | 0.06 g | - |
Inne ❯
Popiół | 2.08 g | - | |
Cholesterol | 1 mg | 0.3% DV | |
Woda | 43.19 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central