Pork, cured, ham -- water added, whole, boneless, separable lean only, heated, roasted - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 117 kcal | - | |
Białko | 17.99 g | 36% DV | 615% D |
Tłuszcz | 4.39 g | 5.6% DV | |
Węglowodany | 1.57 g | 0.6% DV | |
Cukry | 1.57 g | - | |
Woda | 72.58 g | - | |
Popiół | 3.66 g | - | |
Sód | 1193 mg | 52% DV | |
Cholesterol | 53 mg | 18% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 74.2 mg | 13% DV | 231% D |
Kwas foliowy | 1 ug | - | - |
Witamina A | 44 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.36 mg | 30% DV | 516% D |
Witamina B12 | 0.4 ug | 17% DV | 285% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.18 mg | 14% DV | 241% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 5.8 mg | 36% DV | 619% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.72 mg | 14% DV | 246% D |
Witamina B6 | 0.39 mg | 23% DV | 396% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 28 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 0 ug | 0.1% DV | 1.42% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 1 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 1 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 13 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0.01 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0.03 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0.01 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 13 ug | 1.4% DV | 24.69% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.7 ug | 3.5% DV | 59.83% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0.7 ug | - | - |
Witamina E | 0.2 mg | 1.3% DV | 22.79% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Witamina K (menachinon-4) | 4.1 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 9 mg | 0.7% DV | 11.83% D |
Miedź | 0.09 mg | 10% DV | 173% D |
Żelazo | 0.82 mg | 4.6% DV | 77.87% D |
Magnez | 19 mg | 4.5% DV | 77.33% D |
Mangan | 0.02 mg | 1% DV | 16.35% D |
Fosfor | 270 mg | 22% DV | 369% D |
Potas | 316 mg | 6.7% DV | 115% D |
Selen | 34.2 ug | 62% DV | 1063% D |
Sód | 1193 mg | 52% DV | 887% D |
Cynk | 1.82 mg | 17% DV | 283% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 1.06 g | - | |
Arginina | 1.15 g | - | |
Kwas asparaginowy | 1.57 g | - | |
Cysteina | 0.2 g | - | |
Kwas glutaminowy | 2.57 g | - | |
Glicyna | 0.94 g | - | |
Histydyna | 0.78 g | - | |
Izoletyda | 0.81 g | - | |
Leucyna | 1.44 g | - | |
Lizyna | 1.52 g | - | |
Metionina | 0.43 g | - | |
Fenyloalanina | 0.72 g | - | |
Prolina | 0.77 g | - | |
Seryna | 0.7 g | - | |
Treonina | 0.81 g | - | |
Tryptofan | 0.17 g | - | |
Tyrozyna | 0.58 g | - | |
Walina | 0.91 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.02 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.02 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.45 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.44 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.03 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 1.83 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 1.81 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.01 g | - | |
Kwas behenowy | 0.01 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.01 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.05 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.9 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.45 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.12 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.05 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.02 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t,t | 0.01 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 1.57 g | 0.6% DV | |
Fruktoza | 0.06 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 1.38 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Sacharoza | 0.13 g | - |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 3.66 g | - | |
Betaina | 4.3 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 53 mg | 18% DV | |
Hydroksyprolina | 0.12 g | - | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 72.58 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central