Pork, cured, ham and water product, whole, boneless, separable lean only, heated, roasted - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 123 kcal | - | |
Białko | 13.88 g | 28% DV | 451% D |
Tłuszcz | 5.46 g | 7% DV | |
Węglowodany | 4.61 g | 1.7% DV | |
Cukry | 4.61 g | - | |
Woda | 72.11 g | - | |
Popiół | 4.05 g | - | |
Sód | 1335 mg | 58% DV | |
Cholesterol | 43 mg | 14% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 63.4 mg | 12% DV | 187% D |
Kwas foliowy | 2 ug | - | - |
Witamina A | 44 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.26 mg | 22% DV | 352% D |
Witamina B12 | 0.37 ug | 15% DV | 251% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.14 mg | 11% DV | 176% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 3.62 mg | 23% DV | 368% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.64 mg | 13% DV | 209% D |
Witamina B6 | 0.26 mg | 15% DV | 249% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 27 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 2 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 2 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 13 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0.01 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0.04 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0.04 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0.01 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 13 ug | 1.4% DV | 23.49% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.7 ug | 3.5% DV | 56.91% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0.7 ug | - | - |
Witamina E | 0.22 mg | 1.5% DV | 23.85% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0.2 ug | - | - |
Witamina K (menachinon-4) | 4 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 8 mg | 0.6% DV | 10.01% D |
Miedź | 0.1 mg | 11% DV | 172% D |
Żelazo | 0.74 mg | 4.1% DV | 66.85% D |
Magnez | 15 mg | 3.6% DV | 58.07% D |
Mangan | 0.04 mg | 1.7% DV | 26.86% D |
Fosfor | 224 mg | 18% DV | 291% D |
Potas | 245 mg | 5.2% DV | 84.76% D |
Selen | 29.1 ug | 53% DV | 860% D |
Sód | 1335 mg | 58% DV | 944% D |
Cynk | 1.64 mg | 15% DV | 242% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.82 g | - | |
Arginina | 0.89 g | - | |
Kwas asparaginowy | 1.21 g | - | |
Cysteina | 0.16 g | - | |
Kwas glutaminowy | 1.99 g | - | |
Glicyna | 0.73 g | - | |
Histydyna | 0.61 g | - | |
Izoletyda | 0.63 g | - | |
Leucyna | 1.11 g | - | |
Lizyna | 1.17 g | - | |
Metionina | 0.33 g | - | |
Fenyloalanina | 0.56 g | - | |
Prolina | 0.6 g | - | |
Seryna | 0.54 g | - | |
Treonina | 0.62 g | - | |
Tryptofan | 0.13 g | - | |
Tyrozyna | 0.45 g | - | |
Walina | 0.7 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.03 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.03 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.74 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.72 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.04 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 2.29 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 2.26 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.01 g | - | |
Kwas behenowy | 0.01 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.02 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.07 g | - | |
Kwas palmitynowy | 1.16 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.58 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.13 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.05 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.03 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t,t | 0.02 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 4.61 g | 1.7% DV | |
Fruktoza | 0.47 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 3.95 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0.15 g | - | |
Sacharoza | 0.04 g | - |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 4.05 g | - | |
Betaina | 4.4 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 43 mg | 14% DV | |
Hydroksyprolina | 0.09 g | - | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 72.11 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central