Yogurt, Greek, strawberry, nonfat - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źródła
Ogólne
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Energia
|
82 kcal | - | - |
Białko
|
8.06 g | 16% DV | 393% D |
Tłuszcz
|
0.15 g | 0.2% DV | - |
Węglowodany
|
12.2 g | 4.4% DV | - |
Błonnik
|
0.6 g | 2.1% DV | 52.26% D |
Woda
|
79 g | - | - |
Popiół
|
0.59 g | - | - |
Sód
|
32 mg | 1.4% DV | - |
Cholesterol
|
4 mg | 1.3% DV | - |
Witaminy ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Witamina B12
|
0.45 ug | 19% DV | 457% D |
Witamina B2 (Ryboflawina)
|
0.25 mg | 19% DV | 469% D |
Witamina B3 (Niacyna)
|
0.21 mg | 1.3% DV | 31.71% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy)
|
0.36 mg | 7.3% DV | 177% D |
Witamina B6
|
0.05 mg | 2.9% DV | 71.74% D |
Witamina C
|
0.2 mg | 0.2% DV | 5.42% D |
Witamina D
|
40 iu | - | - |
Więcej... ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Karoten, alfa
|
0 ug | - | - |
Karoten, beta
|
2 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta
|
0 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem
|
20 ug | - | - |
Witamina A, RAE
|
0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina D (D2 + D3)
|
1 ug | 5% DV | 122% D |
Witamina D2 (ergokalcyferol)
|
0 ug | - | - |
Witamina D3 (cholekalcyferol)
|
1 ug | - | - |
Minerały ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Wapń
|
97 mg | 7.5% DV | 182% D |
Miedź
|
0.02 mg | 2.2% DV | 54.2% D |
Żelazo
|
0.09 mg | 0.5% DV | 12.2% D |
Magnez
|
10.4 mg | 2.5% DV | 60.39% D |
Mangan
|
0.03 mg | 1.5% DV | 36.06% D |
Fosfor
|
113 mg | 9% DV | 220% D |
Potas
|
133 mg | 2.8% DV | 69.02% D |
Selen
|
9.8 ug | 18% DV | 435% D |
Sód
|
32 mg | 1.4% DV | 33.93% D |
Cynk
|
0.46 mg | 4.2% DV | 102% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA)
|
0.01 g | - | - |
Omega-3 DHA
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:6 c
|
0 g | - | - |
Omega-3 EPA
|
0 g | - | - |
Omega-3 stearydonowy
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 c
|
0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i
|
0 g | - | - |
Omega-6 (n-6)
|
0 g | - | - |
Omega-6 linolowy
|
0.02 g | - | - |
Omega-9 eikosenowy
|
0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 20:1 c
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-9
|
0 g | - | - |
Omega 9 oleinowy (cis)
|
0.03 g | - | - |
Kwas arachidowy
|
0 g | - | - |
Kwas behenowy
|
0 g | - | - |
Kwas masłowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas kaprynowy
|
0.02 g | - | - |
Kwas kapronowy
|
0 g | - | - |
Kwas kaprylowy
|
0 g | - | - |
Kwas laurynowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas lignocerynowy
|
0 g | - | - |
Kwas margarynowy
|
0 g | - | - |
Kwas mirystynowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas palmitynowy
|
0.04 g | - | - |
Kwas pentadekanowy
|
0 g | - | - |
Kwas stearynowy
|
0.02 g | - | - |
Nasycone kwasy tłuszczowe 11:0
|
0 g | - | - |
Więcej... ❯
Węglowodany ❯
Inne ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Popiół
|
0.59 g | - | - |
Cholesterol
|
4 mg | 1.3% DV | - |
Woda
|
79 g | - | - |
Źródła
- USDA Food Data Central
- Data type: 40. Category: Dairy and Egg Products (1)