Pork, cured, ham, separable fat, boneless, unheated - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 515 kcal | - | |
Białko | 7.5 g | 15% DV | 58.25% D |
Tłuszcz | 53 g | 68% DV | |
Węglowodany | 1.87 g | 0.7% DV | |
Cukry | 0.44 g | - | |
Woda | 35.65 g | - | |
Popiół | 1.98 g | - | |
Sód | 616 mg | 27% DV | |
Cholesterol | 61 mg | 20% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 30.7 mg | 5.6% DV | 21.68% D |
Kwas foliowy | 0 ug | - | - |
Witamina A | 44 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.23 mg | 19% DV | 75.4% D |
Witamina B12 | 0.31 ug | 13% DV | 50.16% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.02 mg | 1.6% DV | 6.27% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 2.57 mg | 16% DV | 62.38% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.35 mg | 6.9% DV | 26.8% D |
Witamina B6 | 0.19 mg | 11% DV | 42.72% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 48 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 0 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 0 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 13 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0.01 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0.18 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0.18 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0.11 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 13 ug | 1.4% DV | 5.61% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 1.2 ug | 6% DV | 23.3% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 1.2 ug | - | - |
Witamina E | 0.76 mg | 5.1% DV | 19.68% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Witamina K (menachinon-4) | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 4 mg | 0.3% DV | 1.19% D |
Miedź | 0.1 mg | 11% DV | 41.86% D |
Żelazo | 0.5 mg | 2.8% DV | 10.79% D |
Magnez | 11 mg | 2.6% DV | 10.17% D |
Mangan | 0.02 mg | 1% DV | 3.71% D |
Fosfor | 143 mg | 11% DV | 44.43% D |
Potas | 174 mg | 3.7% DV | 14.38% D |
Selen | 15.8 ug | 29% DV | 112% D |
Sód | 616 mg | 27% DV | 104% D |
Cynk | 1.14 mg | 10% DV | 40.25% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.46 g | - | |
Arginina | 0.46 g | - | |
Kwas asparaginowy | 0.64 g | - | |
Cysteina | 0.09 g | - | |
Kwas glutaminowy | 1 g | - | |
Glicyna | 0.58 g | - | |
Histydyna | 0.33 g | - | |
Izoletyda | 0.3 g | - | |
Leucyna | 0.54 g | - | |
Lizyna | 0.54 g | - | |
Metionina | 0.15 g | - | |
Fenyloalanina | 0.28 g | - | |
Prolina | 0.37 g | - | |
Seryna | 0.28 g | - | |
Treonina | 0.29 g | - | |
Tryptofan | 0.05 g | - | |
Tyrozyna | 0.2 g | - | |
Walina | 0.36 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.29 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.29 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 6.22 g | - | |
Omega-6 linolowy | 6.06 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.38 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 22.35 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 22.11 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.09 g | - | |
Kwas behenowy | 0.05 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.15 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.64 g | - | |
Kwas palmitynowy | 11.1 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0 g | - | |
Kwas stearynowy | 5.41 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 1.17 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.27 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.12 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.25 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t,t | 0.16 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 1.87 g | 0.7% DV | |
Fruktoza | 0 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 0.44 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Sacharoza | 0 g | - |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 1.98 g | - | |
Betaina | 1.9 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 61 mg | 20% DV | |
Hydroksyprolina | 0.16 g | - | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 35.65 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central