Frankfurter, beef, unheated - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 315 kcal | - | |
Białko | 11.69 g | 23% DV | 148% D |
Tłuszcz | 28.1 g | 36% DV | |
Węglowodany | 2.97 g | 1.1% DV | |
Cukry | 1.17 g | - | |
Woda | 54.47 g | - | |
Popiół | 2.76 g | - | |
Sód | 865 mg | 38% DV | |
Cholesterol | 58 mg | 19% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 31.9 mg | 5.8% DV | 36.83% D |
Kwas foliowy | 0 ug | - | - |
Witamina A | 11 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.03 mg | 2.7% DV | 16.93% D |
Witamina B12 | 0.96 ug | 40% DV | 254% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.15 mg | 12% DV | 73.75% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 2.22 mg | 14% DV | 88.02% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.26 mg | 5.2% DV | 32.76% D |
Witamina B6 | 0.13 mg | 7.5% DV | 47.43% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 36 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 1.8 ug | 1.5% DV | 9.52% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 0 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 0 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 3 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0.17 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 3 ug | 0.3% DV | 2.12% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.9 ug | 4.5% DV | 28.57% D |
Witamina E | 0.5 mg | 3.3% DV | 21.16% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 14 mg | 1.1% DV | 6.84% D |
Miedź | 0.04 mg | 4.9% DV | 31.04% D |
Żelazo | 1.12 mg | 6.2% DV | 39.51% D |
Magnez | 11 mg | 2.6% DV | 16.63% D |
Mangan | 0.03 mg | 1.3% DV | 8.01% D |
Fosfor | 134 mg | 11% DV | 68.06% D |
Potas | 364 mg | 7.7% DV | 49.17% D |
Selen | 10.3 ug | 19% DV | 119% D |
Sód | 865 mg | 38% DV | 239% D |
Cynk | 2.01 mg | 18% DV | 116% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.08 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.08 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0.01 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.93 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.62 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.11 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0.06 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 11.8 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 10.36 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.03 g | - | |
Kwas behenowy | 0.01 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.02 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.01 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.02 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.36 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.85 g | - | |
Kwas palmitynowy | 6.34 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.14 g | - | |
Kwas stearynowy | 3.69 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.26 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 1.06 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.97 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.26 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0.06 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.17 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0.09 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 1.44 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.13 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 2.97 g | 1.1% DV | |
Fruktoza | 0 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 1.07 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0.1 g | - | |
Sacharoza | 0 g | - |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 2.76 g | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 58 mg | 19% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 54.47 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central