Candies, chocolate, dark, NFS (45-59% cacao solids 90%; 60-69% cacao solids 5%; 70-85% cacao solids 5%) - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źrółda

Ogólne

Energia 550 kcal -
Białko 5.09 g 10% DV 37.02% D
Tłuszcz 32.2 g 41% DV
Węglowodany 59.97 g 22% DV
Cukry 46.14 g -
Błonnik 7.2 g 26% DV 93.51% D
Woda 1 g -
Popiół 1.74 g -
Sód 23 mg 1% DV
Cholesterol 7 mg 2.3% DV

Witaminy

Cholina 27.6 mg 5% DV 18.25% D
Kwas foliowy 0 ug - -
Witamina A 49 iu - -
Witamina B1 (Tiamina) 0.03 mg 2.2% DV 7.88% D
Witamina B12 0.23 ug 9.6% DV 34.85% D
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.05 mg 3.9% DV 14.27% D
Witamina B3 (Niacyna) 0.75 mg 4.7% DV 16.98% D
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) 0.3 mg 6.1% DV 22.11% D
Witamina B6 0.04 mg 2.4% DV 8.77% D
Witamina C 0 mg 0% DV 0% D
Witamina D 0 iu - -
Witamina K (filochinon) 8 ug 6.7% DV 24.24% D

Minerały

Wapń 57 mg 4.4% DV 15.94% D
Miedź 1.08 mg 120% DV 435% D
Żelazo 8.13 mg 45% DV 164% D
Magnez 152 mg 36% DV 132% D
Mangan 1.44 mg 63% DV 228% D
Fosfor 214 mg 17% DV 62.25% D
Potas 568 mg 12% DV 43.95% D
Selen 3.5 ug 6.4% DV 23.14% D
Sód 23 mg 1% DV 3.64% D
Cynk 2.11 mg 19% DV 69.75% D

Brak danych

Omega-3 ALA 0.08 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) 0.08 g -
Omega-3 DHA 0 g -
Omega-3 EPA 0 g -
Omega-3 stearydonowy 0 g -
Omega-6 (n-6) 0 g -
Omega-6 linolowy 1.02 g -
Omega-6 linolowy 0.97 g -
Omega-9 eikosenowy 0.02 g -
Omega-9 erukowy 0 g -
Omega 9 oleinowy 9.65 g -
Omega 9 oleinowy (cis) 9.58 g -
Kwas arachidowy 0.32 g -
Kwas behenowy 0.06 g -
Kwas masłowy 0.05 g -
Kwas kaprynowy 0.08 g -
Kwas kapronowy 0.04 g -
Kwas kaprylowy 0.03 g -
Kwas laurynowy 0.07 g -
Kwas lignocerynowy 0.03 g -
Kwas margarynowy 0.08 g -
Kwas mirystynowy 0.25 g -
Kwas palmitynowy 7.83 g -
Kwas pentadekanowy 0.03 g -
Kwas stearynowy 10.13 g -
Alkohol etylowy 0 g -
Popiół 1.74 g -
Kofeina 47 mg -
Cholesterol 7 mg 2.3% DV
Teobromina 515 mg -
Woda 1 g -

Źródła