Bread, pan dulce, sweet yeast bread - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źrółda

Ogólne

Energia 367 kcal -
Białko 9.42 g 19% DV 103% D
Tłuszcz 11.58 g 15% DV
Węglowodany 56.38 g 21% DV
Skrobia 37.8 g -
Cukry 12.5 g -
Błonnik 2.3 g 8.2% DV 44.76% D
Woda 21.54 g -
Popiół 1.08 g -
Sód 228 mg 9.9% DV
Cholesterol 30 mg 10% DV

Witaminy

Cholina 29.1 mg 5.3% DV 28.83% D
Kwas foliowy 155 ug - -
Witamina A 23 iu - -
Witamina B1 (Tiamina) 0.38 mg 31% DV 171% D
Witamina B12 0.11 ug 4.6% DV 24.98% D
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.23 mg 18% DV 96.42% D
Witamina B3 (Niacyna) 3.46 mg 22% DV 118% D
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) 0.59 mg 12% DV 64.31% D
Witamina B6 0.06 mg 3.4% DV 18.27% D
Witamina C 1.2 mg 1.3% DV 7.27% D
Witamina D 0 iu - -
Witamina K (filochinon) 1.6 ug 1.3% DV 7.27% D

Minerały

Wapń 86 mg 6.6% DV 36.05% D
Miedź 0.12 mg 13% DV 73.27% D
Żelazo 2.87 mg 16% DV 86.89% D
Magnez 24 mg 5.7% DV 31.14% D
Mangan 0.46 mg 20% DV 109% D
Fosfor 94 mg 7.5% DV 40.98% D
Potas 103 mg 2.2% DV 11.94% D
Selen 26.2 ug 48% DV 260% D
Sód 228 mg 9.9% DV 54.02% D
Cynk 0.84 mg 7.6% DV 41.62% D

Brak danych

Omega-3 ALA 0.07 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) 0.07 g -
Omega-3 DHA 0 g -
Omega-3 EPA 0 g -
Omega-3 stearydonowy 0 g -
Omega-6 (n-6) 0 g -
Omega-6 linolowy 1.43 g -
Omega-6 linolowy 1.21 g -
Omega-9 eikosenowy 0.03 g -
Omega-9 erukowy 0 g -
Omega 9 oleinowy 3.44 g -
Omega 9 oleinowy (cis) 2.54 g -
Kwas arachidowy 0.02 g -
Kwas behenowy 0.02 g -
Kwas masłowy 0 g -
Kwas kaprynowy 0.02 g -
Kwas kapronowy 0 g -
Kwas kaprylowy 0 g -
Kwas laurynowy 0 g -
Kwas lignocerynowy 0.01 g -
Kwas margarynowy 0.01 g -
Kwas mirystynowy 0.02 g -
Kwas palmitynowy 1.13 g -
Kwas pentadekanowy 0 g -
Kwas stearynowy 0.95 g -
Total (complex+sugars) 56.38 g 21% DV
Fruktoza 4.05 g -
Galaktoza 0 g -
Glukoza 3.58 g -
Laktoza 0 g -
Maltoza 1.01 g -
Skrobia 37.8 g -
Sacharoza 3.86 g -
Alkohol etylowy 0 g -
Popiół 1.08 g -
Kofeina 0 mg -
Cholesterol 30 mg 10% DV
Teobromina 0 mg -
Woda 21.54 g -

Źródła