Bread, pan dulce, sweet yeast bread - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 367 kcal | - | |
Białko | 9.42 g | 19% DV | 103% D |
Tłuszcz | 11.58 g | 15% DV | |
Węglowodany | 56.38 g | 21% DV | |
Skrobia | 37.8 g | - | |
Cukry | 12.5 g | - | |
Błonnik | 2.3 g | 8.2% DV | 44.76% D |
Woda | 21.54 g | - | |
Popiół | 1.08 g | - | |
Sód | 228 mg | 9.9% DV | |
Cholesterol | 30 mg | 10% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 29.1 mg | 5.3% DV | 28.83% D |
Kwas foliowy | 155 ug | - | - |
Witamina A | 23 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.38 mg | 31% DV | 171% D |
Witamina B12 | 0.11 ug | 4.6% DV | 24.98% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.23 mg | 18% DV | 96.42% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 3.46 mg | 22% DV | 118% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.59 mg | 12% DV | 64.31% D |
Witamina B6 | 0.06 mg | 3.4% DV | 18.27% D |
Witamina C | 1.2 mg | 1.3% DV | 7.27% D |
Witamina D | 0 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 1.6 ug | 1.3% DV | 7.27% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 1 ug | - | - |
Karoten, beta | 3 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 1 ug | - | - |
Folate, food | 40 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 108 ug | - | - |
Kwas foliowy | 68 ug | 17% DV | 92.64% D |
Retinol | 5 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0.07 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0.77 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 2.69 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 5 ug | 0.6% DV | 3.03% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina E | 0.29 mg | 1.9% DV | 10.54% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 10.4 ug | - | - |
Witamina K (menachinon-4) | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 86 mg | 6.6% DV | 36.05% D |
Miedź | 0.12 mg | 13% DV | 73.27% D |
Żelazo | 2.87 mg | 16% DV | 86.89% D |
Magnez | 24 mg | 5.7% DV | 31.14% D |
Mangan | 0.46 mg | 20% DV | 109% D |
Fosfor | 94 mg | 7.5% DV | 40.98% D |
Potas | 103 mg | 2.2% DV | 11.94% D |
Selen | 26.2 ug | 48% DV | 260% D |
Sód | 228 mg | 9.9% DV | 54.02% D |
Cynk | 0.84 mg | 7.6% DV | 41.62% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.07 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.07 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 1.43 g | - | |
Omega-6 linolowy | 1.21 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.03 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 3.44 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 2.54 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.02 g | - | |
Kwas behenowy | 0.02 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.02 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.01 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.01 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.02 g | - | |
Kwas palmitynowy | 1.13 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.95 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.04 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.03 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.9 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.21 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 56.38 g | 21% DV | |
Fruktoza | 4.05 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 3.58 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 1.01 g | - | |
Skrobia | 37.8 g | - | |
Sacharoza | 3.86 g | - |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 1.08 g | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 30 mg | 10% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 21.54 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central