Fish, tuna, light, canned in water, drained solids - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źrółda

Ogólne

Energia 85 kcal -
Białko 19 g 38% DV 894% D
Tłuszcz 0.94 g 1.2% DV
Węglowodany 0.08 g 0% DV
Woda 79 g -
Popiół 0.98 g -
Sód 219 mg 9.5% DV
Cholesterol 36 mg 12% DV

Witaminy

Witamina B1 (Tiamina) 0.03 mg 2.5% DV 58.82% D
Witamina B12 2.57 ug 107% DV 2520% D
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.08 mg 6.3% DV 148% D
Witamina B3 (Niacyna) 9.92 mg 62% DV 1459% D
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) 0.15 mg 3% DV 69.65% D
Witamina B6 0.32 mg 19% DV 443% D
25-hydroksycholekalcyferol 0 ug - -
Witamina D 47 iu - -

Minerały

Wapń 18 mg 1.4% DV 32.58% D
Miedź 0.05 mg 5.3% DV 125% D
Jod 0 ug 0% DV 0% D
Żelazo 1.67 mg 9.3% DV 218% D
Magnez 22.7 mg 5.4% DV 127% D
Mangan 0.02 mg 0.8% DV 19.44% D
Fosfor 137 mg 11% DV 258% D
Potas 176 mg 3.7% DV 88.11% D
Selen 67.8 ug 123% DV 2901% D
Sód 219 mg 9.5% DV 224% D
Cynk 0.66 mg 6% DV 141% D

Brak danych

Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) 0 g -
Omega-3 DHA 0.2 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:6 c 0.2 g -
Omega-3 EPA 0.03 g -
Omega-3 stearydonowy 0 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 c 0 g -
Omega-6 (n-6) 0 g -
Omega-6 linolowy 0.01 g -
Omega-9 eikosenowy 0 g -
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 20:1 c 0 g -
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 n-11 0 g -
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 n-9 0 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-9 0 g -
Omega 9 oleinowy (cis) 0.09 g -
Kwas arachidowy 0 g -
Kwas behenowy 0 g -
Kwas masłowy 0 g -
Kwas kaprynowy 0 g -
Kwas kapronowy 0 g -
Kwas kaprylowy 0 g -
Nasycone kwasy tłuszczowe 7:0 0 g -
Nasycone kwasy tłuszczowe 21:0 0 g -
Kwas laurynowy 0 g -
Kwas lignocerynowy 0 g -
Kwas margarynowy 0.01 g -
Kwas mirystynowy 0.01 g -
Kwas palmitynowy 0.13 g -
Nasycone kwasy tłuszczowe 9:0 0 g -
Kwas pentadekanowy 0.01 g -
Kwas stearynowy 0.05 g -
Nasycone kwasy tłuszczowe 23:0 0 g -
Nasycone kwasy tłuszczowe 11:0 0 g -
Nasycone kwasy tłuszczowe 5:0 0 g -
Popiół 0.98 g -
Cholesterol 36 mg 12% DV
Azot 3.04 g -
Woda 79 g -

Źródła