Cheese, cottage, lowfat, 2% milkfat - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źródła
Ogólne
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Energia
|
82 kcal | - | - |
Białko
|
11 g | 22% DV | 537% D |
Tłuszcz
|
2.3 g | 2.9% DV | - |
Węglowodany
|
4.31 g | 1.6% DV | - |
Woda
|
81.1 g | - | - |
Popiół
|
1.25 g | - | - |
Sód
|
321 mg | 14% DV | - |
Cholesterol
|
12 mg | 4% DV | - |
Witaminy ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Witamina B1 (Tiamina)
|
0.02 mg | 1.7% DV | 40.65% D |
Witamina B12
|
0.42 ug | 18% DV | 427% D |
Witamina B2 (Ryboflawina)
|
0.23 mg | 18% DV | 439% D |
Witamina B3 (Niacyna)
|
0.09 mg | 0.6% DV | 13.72% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy)
|
0.51 mg | 10% DV | 248% D |
Witamina B6
|
0.06 mg | 3.4% DV | 81.78% D |
Więcej... ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Kwas foliowy, ogółem
|
10 ug | - | - |
Retinol
|
69 ug | - | - |
Tokoferol beta
|
0 mg | - | - |
Tokoferol delta
|
0 mg | - | - |
Tokoferol gamma
|
0 mg | - | - |
Tokotrienol alfa
|
0 mg | - | - |
Tokotrienol beta
|
0 mg | - | - |
Tokotrienol delta
|
0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma
|
0 mg | - | - |
Witamina A, RAE
|
69 ug | 7.7% DV | 187% D |
Witamina E
|
0.08 mg | 0.5% DV | 13.01% D |
Minerały ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Wapń
|
103 mg | 7.9% DV | 193% D |
Miedź
|
0.03 mg | 3.3% DV | 81.3% D |
Żelazo
|
0.13 mg | 0.7% DV | 17.62% D |
Magnez
|
8.9 mg | 2.1% DV | 51.68% D |
Mangan
|
0.02 mg | 0.7% DV | 15.91% D |
Fosfor
|
148 mg | 12% DV | 289% D |
Potas
|
120 mg | 2.6% DV | 62.27% D |
Selen
|
14.6 ug | 27% DV | 647% D |
Sód
|
321 mg | 14% DV | 340% D |
Cynk
|
0.61 mg | 5.5% DV | 135% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA)
|
0.01 g | - | - |
Omega-3 DHA
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:6 c
|
0 g | - | - |
Omega-3 EPA
|
0 g | - | - |
Omega-3 stearydonowy
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 c
|
0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i
|
0 g | - | - |
Omega-6 (n-6)
|
0 g | - | - |
Omega-6 linolowy
|
0.05 g | - | - |
Omega-9 eikosenowy
|
0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 20:1 c
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-9
|
0 g | - | - |
Omega 9 oleinowy (cis)
|
0.42 g | - | - |
Kwas arachidowy
|
0 g | - | - |
Kwas behenowy
|
0 g | - | - |
Kwas masłowy
|
0.04 g | - | - |
Kwas kaprynowy
|
0.06 g | - | - |
Kwas kapronowy
|
0.04 g | - | - |
Kwas kaprylowy
|
0.03 g | - | - |
Kwas laurynowy
|
0.06 g | - | - |
Kwas lignocerynowy
|
0 g | - | - |
Kwas margarynowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas mirystynowy
|
0.2 g | - | - |
Kwas palmitynowy
|
0.57 g | - | - |
Kwas pentadekanowy
|
0.02 g | - | - |
Kwas stearynowy
|
0.23 g | - | - |
Nasycone kwasy tłuszczowe 11:0
|
0 g | - | - |
Więcej... ❯
Węglowodany ❯
Inne ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Popiół
|
1.25 g | - | - |
Cholesterol
|
12 mg | 4% DV | - |
Azot
|
1.73 g | - | - |
Woda
|
81.1 g | - | - |
Źródła
- USDA Food Data Central
- Data type: 40. Category: Dairy and Egg Products (1)