Cheese, cottage, lowfat, 2% milkfat - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 82 kcal | - | |
Białko | 11 g | 22% DV | 537% D |
Tłuszcz | 2.3 g | 2.9% DV | |
Węglowodany | 4.31 g | 1.6% DV | |
Woda | 81.1 g | - | |
Popiół | 1.25 g | - | |
Sód | 321 mg | 14% DV | |
Cholesterol | 12 mg | 4% DV |
Witaminy ❯
Witamina B1 (Tiamina) | 0.02 mg | 1.7% DV | 40.65% D |
Witamina B12 | 0.42 ug | 18% DV | 427% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.23 mg | 18% DV | 439% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.09 mg | 0.6% DV | 13.72% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.51 mg | 10% DV | 248% D |
Witamina B6 | 0.06 mg | 3.4% DV | 81.78% D |
Więcej... ❯
Kwas foliowy, ogółem | 10 ug | - | - |
Retinol | 69 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 69 ug | 7.7% DV | 187% D |
Witamina E | 0.08 mg | 0.5% DV | 13.01% D |
Minerały ❯
Wapń | 103 mg | 7.9% DV | 193% D |
Miedź | 0.03 mg | 3.3% DV | 81.3% D |
Żelazo | 0.13 mg | 0.7% DV | 17.62% D |
Magnez | 8.9 mg | 2.1% DV | 51.68% D |
Mangan | 0.02 mg | 0.7% DV | 15.91% D |
Fosfor | 148 mg | 12% DV | 289% D |
Potas | 120 mg | 2.6% DV | 62.27% D |
Selen | 14.6 ug | 27% DV | 647% D |
Sód | 321 mg | 14% DV | 340% D |
Cynk | 0.61 mg | 5.5% DV | 135% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.01 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:6 c | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 c | 0.01 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.05 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0 g | - | |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 20:1 c | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-9 | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 0.42 g | - | |
Kwas arachidowy | 0 g | - | |
Kwas behenowy | 0 g | - | |
Kwas masłowy | 0.04 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.06 g | - | |
Kwas kapronowy | 0.04 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.03 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.06 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.01 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.2 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.57 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.02 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.23 g | - | |
Nasycone kwasy tłuszczowe 11:0 | 0 g | - |
Więcej... ❯
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 4.31 g | 1.6% DV | |
Fruktoza | 0 g | - | |
Galaktoza | 0.12 g | - | |
Glukoza | 0 g | - | |
Laktoza | 3.98 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Sacharoza | 0 g | - |
Inne ❯
Popiół | 1.25 g | - | |
Cholesterol | 12 mg | 4% DV | |
Azot | 1.73 g | - | |
Woda | 81.1 g | - |
Źródła
- Data type: 40
- USDA Food Data Central