Waffles, gluten-free, frozen, ready-to-heat - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 263 kcal | - | |
Białko | 2.72 g | 5.4% DV | 41.37% D |
Tłuszcz | 8.84 g | 11% DV | |
Węglowodany | 43.05 g | 16% DV | |
Skrobia | 39.9 g | - | |
Cukry | 1.73 g | - | |
Błonnik | 1.4 g | 5% DV | 38.02% D |
Woda | 43.37 g | - | |
Popiół | 2.02 g | - | |
Sód | 505 mg | 22% DV | |
Cholesterol | 0 mg | 0% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 15.5 mg | 2.8% DV | 21.43% D |
Kwas foliowy | 8 ug | - | - |
Witamina A | 3 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.08 mg | 6.7% DV | 50.7% D |
Witamina B12 | 2.68 ug | 112% DV | 849% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.04 mg | 3.1% DV | 23.4% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 1.8 mg | 11% DV | 85.69% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.48 mg | 9.6% DV | 73% D |
Witamina B6 | 0.07 mg | 3.9% DV | 29.97% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 0 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 11.1 ug | 9.3% DV | 70.34% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 1 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 1 ug | - | - |
Folate, food | 8 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 8 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 0 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B12, dodana | 2.46 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina E | 0.96 mg | 6.4% DV | 48.67% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Witamina K (menachinon-4) | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 40 mg | 3.1% DV | 23.4% D |
Miedź | 0.09 mg | 9.9% DV | 75.2% D |
Żelazo | 0.63 mg | 3.5% DV | 26.62% D |
Magnez | 31 mg | 7.4% DV | 56.13% D |
Mangan | 0.78 mg | 34% DV | 258% D |
Fosfor | 359 mg | 29% DV | 218% D |
Potas | 124 mg | 2.6% DV | 20.06% D |
Selen | 0.4 ug | 0.7% DV | 5.53% D |
Sód | 505 mg | 22% DV | 167% D |
Cynk | 0.5 mg | 4.5% DV | 34.57% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.77 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.77 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 1.59 g | - | |
Omega-6 linolowy | 1.59 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.09 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 4.33 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 4.33 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.04 g | - | |
Kwas behenowy | 0.01 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.01 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.02 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.01 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.01 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.5 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.17 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 43.05 g | 16% DV | |
Fruktoza | 0.5 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 0.43 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Skrobia | 39.9 g | - | |
Sacharoza | 0.79 g | - |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 2.02 g | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 0 mg | 0% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 43.37 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central