Bread, gluten-free, white, made with rice flour, corn starch, and/or tapioca - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źrółda

Ogólne

Energia 248 kcal -
Białko 4.31 g 8.6% DV 69.52% D
Tłuszcz 5.24 g 6.7% DV
Węglowodany 45.78 g 17% DV
Skrobia 33.3 g -
Cukry 3.53 g -
Błonnik 4.3 g 15% DV 124% D
Woda 42.99 g -
Popiół 1.68 g -
Sód 447 mg 19% DV
Cholesterol 0 mg 0% DV

Witaminy

Cholina 12.6 mg 2.3% DV 18.48% D
Kwas foliowy 36 ug - -
Witamina A 0 iu - -
Witamina B1 (Tiamina) 0.38 mg 31% DV 252% D
Witamina B12 0 ug 0% DV 0% D
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.51 mg 39% DV 313% D
Witamina B3 (Niacyna) 2.78 mg 17% DV 140% D
Witamina B6 0.07 mg 4.3% DV 34.63% D
Witamina C 0 mg 0% DV 0% D
Witamina D 0 iu - -
Witamina K (filochinon) 0.3 ug 0.3% DV 2.02% D

Minerały

Wapń 138 mg 11% DV 85.61% D
Miedź 0.08 mg 8.3% DV 67.2% D
Żelazo 2.63 mg 15% DV 118% D
Magnez 12 mg 2.9% DV 23.04% D
Mangan 0.21 mg 9.1% DV 73.63% D
Fosfor 51 mg 4.1% DV 32.9% D
Potas 75 mg 1.6% DV 12.87% D
Selen 0.4 ug 0.7% DV 5.87% D
Sód 447 mg 19% DV 157% D
Cynk 0.48 mg 4.4% DV 35.19% D

Brak danych

Omega-3 ALA 0.02 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) 0.01 g -
Omega-3 DHA 0 g -
Omega-3 EPA 0 g -
Omega-3 stearydonowy 0 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i 0 g -
Omega-6 (n-6) 0 g -
Omega-6 linolowy 0.5 g -
Omega-6 linolowy 0.49 g -
Omega-9 eikosenowy 0.01 g -
Omega-9 erukowy 0 g -
Omega 9 oleinowy 1.27 g -
Omega 9 oleinowy (cis) 1.26 g -
Kwas arachidowy 0.01 g -
Kwas behenowy 0 g -
Kwas masłowy 0 g -
Kwas kaprynowy 0.02 g -
Kwas kapronowy 0 g -
Kwas kaprylowy 0.02 g -
Kwas laurynowy 0.02 g -
Kwas lignocerynowy 0 g -
Kwas margarynowy 0.01 g -
Kwas mirystynowy 0.04 g -
Kwas palmitynowy 0.71 g -
Kwas pentadekanowy 0 g -
Kwas stearynowy 0.15 g -
Total (complex+sugars) 45.78 g 17% DV
Fruktoza 1.01 g -
Galaktoza 0 g -
Glukoza 0.99 g -
Laktoza 0 g -
Maltoza 1.53 g -
Skrobia 33.3 g -
Sacharoza 0 g -
Alkohol etylowy 0 g -
Popiół 1.68 g -
Kofeina 0 mg -
Cholesterol 0 mg 0% DV
Teobromina 0 mg -
Woda 42.99 g -

Źródła