Salad dressing, ranch dressing, regular - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 430 kcal | - | |
Białko | 1.32 g | 2.6% DV | 12.28% D |
Tłuszcz | 44.54 g | 57% DV | |
Węglowodany | 5.9 g | 2.1% DV | |
Skrobia | 0.57 g | - | |
Cukry | 4.69 g | - | |
Woda | 45.68 g | - | |
Popiół | 2.55 g | - | |
Sód | 901 mg | 39% DV | |
Cholesterol | 26 mg | 8.7% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 32.8 mg | 6% DV | 27.74% D |
Kwas foliowy | 4 ug | - | - |
Witamina A | 69 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.02 mg | 1.3% DV | 5.81% D |
Witamina B12 | 0.17 ug | 7.1% DV | 32.95% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.09 mg | 6.7% DV | 31.13% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.05 mg | 0.3% DV | 1.57% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.27 mg | 5.4% DV | 25.3% D |
Witamina B6 | 0.03 mg | 1.8% DV | 8.21% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 3 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 134 ug | 112% DV | 521% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 14 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 1 ug | - | - |
Folate, food | 4 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 4 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 13 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0.37 mg | - | - |
Tokoferol delta | 8.8 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 30.31 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 15 ug | 1.7% DV | 7.75% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.1 ug | 0.5% DV | 2.33% D |
Witamina D2 (ergokalcyferol) | 0 ug | - | - |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0.1 ug | - | - |
Witamina E | 2.22 mg | 15% DV | 68.84% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 28 mg | 2.2% DV | 10.02% D |
Miedź | 0.02 mg | 2.1% DV | 9.82% D |
Żelazo | 0.3 mg | 1.7% DV | 7.75% D |
Magnez | 5 mg | 1.2% DV | 5.54% D |
Mangan | 0.03 mg | 1.4% DV | 6.67% D |
Fosfor | 186 mg | 15% DV | 69.21% D |
Potas | 64 mg | 1.4% DV | 6.33% D |
Selen | 3.5 ug | 6.4% DV | 29.6% D |
Sód | 901 mg | 39% DV | 182% D |
Cynk | 0.17 mg | 1.5% DV | 7.19% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 3.42 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 3.28 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0.14 g | - | |
Omega-6 linolowy | 22.32 g | - | |
Omega-6 linolowy | 22.15 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.12 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0.05 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 8.95 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 8.93 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.14 g | - | |
Kwas behenowy | 0.13 g | - | |
Kwas masłowy | 0.01 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.04 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.04 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.01 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.05 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.05 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.07 g | - | |
Kwas palmitynowy | 4.62 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.01 g | - | |
Kwas stearynowy | 1.84 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.06 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.05 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.03 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0.04 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.03 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.14 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0.01 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 5.9 g | 2.1% DV | |
Fruktoza | 0.68 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 0.78 g | - | |
Laktoza | 1.35 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Skrobia | 0.57 g | - | |
Sacharoza | 1.86 g | - |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 2.55 g | - | |
Betaina | 0.4 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 26 mg | 8.7% DV | |
Hydroksyprolina | 0 g | - | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 45.68 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central