Salad dressing, ranch dressing, regular - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źródła
Ogólne
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Energia
|
430 kcal | - | - |
Białko
|
1.32 g | 2.6% DV | 12.28% D |
Tłuszcz
|
44.54 g | 57% DV | - |
Węglowodany
|
5.9 g | 2.1% DV | - |
Skrobia
|
0.57 g | - | - |
Cukry
|
4.69 g | - | - |
Woda
|
45.68 g | - | - |
Popiół
|
2.55 g | - | - |
Sód
|
901 mg | 39% DV | - |
Cholesterol
|
26 mg | 8.7% DV | - |
Witaminy ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Cholina
|
32.8 mg | 6% DV | 27.74% D |
Kwas foliowy
|
4 ug | - | - |
Witamina A
|
69 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina)
|
0.02 mg | 1.3% DV | 5.81% D |
Witamina B12
|
0.17 ug | 7.1% DV | 32.95% D |
Witamina B2 (Ryboflawina)
|
0.09 mg | 6.7% DV | 31.13% D |
Witamina B3 (Niacyna)
|
0.05 mg | 0.3% DV | 1.57% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy)
|
0.27 mg | 5.4% DV | 25.3% D |
Witamina B6
|
0.03 mg | 1.8% DV | 8.21% D |
Witamina C
|
0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D
|
3 iu | - | - |
Witamina K (filochinon)
|
134 ug | 112% DV | 521% D |
Więcej... ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Karoten, alfa
|
0 ug | - | - |
Karoten, beta
|
14 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta
|
1 ug | - | - |
Folate, food
|
4 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem
|
4 ug | - | - |
Kwas foliowy
|
0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol
|
13 ug | - | - |
Tokoferol beta
|
0.37 mg | - | - |
Tokoferol delta
|
8.8 mg | - | - |
Tokoferol gamma
|
30.31 mg | - | - |
Tokotrienol alfa
|
0 mg | - | - |
Tokotrienol beta
|
0 mg | - | - |
Tokotrienol delta
|
0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma
|
0 mg | - | - |
Witamina A, RAE
|
15 ug | 1.7% DV | 7.75% D |
Witamina B12, dodana
|
0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3)
|
0.1 ug | 0.5% DV | 2.33% D |
Witamina D2 (ergokalcyferol)
|
0 ug | - | - |
Witamina D3 (cholekalcyferol)
|
0.1 ug | - | - |
Witamina E
|
2.22 mg | 15% DV | 68.84% D |
Witamina E, dodana
|
0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon)
|
0 ug | - | - |
Minerały ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Wapń
|
28 mg | 2.2% DV | 10.02% D |
Miedź
|
0.02 mg | 2.1% DV | 9.82% D |
Żelazo
|
0.3 mg | 1.7% DV | 7.75% D |
Magnez
|
5 mg | 1.2% DV | 5.54% D |
Mangan
|
0.03 mg | 1.4% DV | 6.67% D |
Fosfor
|
186 mg | 15% DV | 69.21% D |
Potas
|
64 mg | 1.4% DV | 6.33% D |
Selen
|
3.5 ug | 6.4% DV | 29.6% D |
Sód
|
901 mg | 39% DV | 182% D |
Cynk
|
0.17 mg | 1.5% DV | 7.19% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Omega-3 ALA
|
3.42 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA)
|
3.28 g | - | - |
Omega-3 DHA
|
0 g | - | - |
Omega-3 EPA
|
0 g | - | - |
Omega-3 stearydonowy
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i
|
0 g | - | - |
Omega-6 (n-6)
|
0.14 g | - | - |
Omega-6 linolowy
|
22.32 g | - | - |
Omega-6 linolowy
|
22.15 g | - | - |
Omega-9 eikosenowy
|
0.12 g | - | - |
Omega-9 erukowy
|
0.05 g | - | - |
Omega 9 oleinowy
|
8.95 g | - | - |
Omega 9 oleinowy (cis)
|
8.93 g | - | - |
Kwas arachidowy
|
0.14 g | - | - |
Kwas behenowy
|
0.13 g | - | - |
Kwas masłowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas kaprynowy
|
0.04 g | - | - |
Kwas kapronowy
|
0 g | - | - |
Kwas kaprylowy
|
0.04 g | - | - |
Kwas laurynowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas lignocerynowy
|
0.05 g | - | - |
Kwas margarynowy
|
0.05 g | - | - |
Kwas mirystynowy
|
0.07 g | - | - |
Kwas palmitynowy
|
4.62 g | - | - |
Kwas pentadekanowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas stearynowy
|
1.84 g | - | - |
Więcej... ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1
|
0.06 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c
|
0.05 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1
|
0.03 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c
|
0.04 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs
|
0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c
|
0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4
|
0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA)
|
0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t
|
0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t
|
0.03 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane)
|
0.14 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t
|
0.01 g | - | - |
Węglowodany ❯
Inne ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Alkohol etylowy
|
0 g | - | - |
Popiół
|
2.55 g | - | - |
Betaina
|
0.4 mg | - | - |
Kofeina
|
0 mg | - | - |
Cholesterol
|
26 mg | 8.7% DV | - |
Hydroksyprolina
|
0 g | - | - |
Teobromina
|
0 mg | - | - |
Woda
|
45.68 g | - | - |
Źródła
- USDA Food Data Central
- Data type: 70. Category: -