Babyfood, dinner, vegetables and beef, strained - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 77 kcal | - | |
Białko | 2.21 g | 4.4% DV | 115% D |
Tłuszcz | 3.6 g | 4.6% DV | |
Węglowodany | 8.84 g | 3.2% DV | |
Skrobia | 0.03 g | - | |
Cukry | 2.34 g | - | |
Błonnik | 1.3 g | 4.6% DV | 121% D |
Woda | 84.94 g | - | |
Popiół | 0.41 g | - | |
Sód | 31 mg | 1.3% DV | |
Cholesterol | 7 mg | 2.3% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 16.5 mg | 3% DV | 77.92% D |
Kwas foliowy | 7 ug | - | - |
Witamina A | 4926 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.01 mg | 0.7% DV | 17.32% D |
Witamina B12 | 0.18 ug | 7.5% DV | 195% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.05 mg | 3.7% DV | 95.9% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.79 mg | 4.9% DV | 128% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.1 mg | 2% DV | 51.43% D |
Witamina B6 | 0.06 mg | 3.7% DV | 96.26% D |
Witamina C | 0.2 mg | 0.2% DV | 5.77% D |
Witamina D | 1 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 5.2 ug | 4.3% DV | 113% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 810 ug | - | - |
Karoten, beta | 2545 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 11 ug | - | - |
Folate, food | 3 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 6 ug | - | - |
Kwas foliowy | 3 ug | 0.8% DV | 19.48% D |
Retinol | 0 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0.17 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0.03 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0.01 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 246 ug | 27% DV | 710% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina E | 0.49 mg | 3.3% DV | 84.85% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Witamina K (menachinon-4) | 0.4 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 17 mg | 1.3% DV | 33.97% D |
Miedź | 0.03 mg | 3.3% DV | 86.58% D |
Żelazo | 0.35 mg | 1.9% DV | 50.51% D |
Magnez | 10 mg | 2.4% DV | 61.84% D |
Mangan | 0.18 mg | 7.8% DV | 203% D |
Fosfor | 33 mg | 2.6% DV | 68.57% D |
Potas | 145 mg | 3.1% DV | 80.13% D |
Selen | 2.2 ug | 4% DV | 104% D |
Sód | 31 mg | 1.3% DV | 35.01% D |
Cynk | 0.38 mg | 3.5% DV | 89.73% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.15 g | - | |
Arginina | 0.16 g | - | |
Kwas asparaginowy | 0.25 g | - | |
Cysteina | 0.03 g | - | |
Kwas glutaminowy | 0.4 g | - | |
Glicyna | 0.14 g | - | |
Histydyna | 0.07 g | - | |
Izoletyda | 0.11 g | - | |
Leucyna | 0.19 g | - | |
Lizyna | 0.18 g | - | |
Metionina | 0.06 g | - | |
Fenyloalanina | 0.1 g | - | |
Prolina | 0.12 g | - | |
Seryna | 0.1 g | - | |
Treonina | 0.1 g | - | |
Tryptofan | 0.02 g | - | |
Tyrozyna | 0.09 g | - | |
Walina | 0.13 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.03 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0.02 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.14 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 0.71 g | - | |
Kwas arachidowy | 0 g | - | |
Kwas behenowy | 0 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.02 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.07 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.47 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.01 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.3 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.02 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.07 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.02 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 21:5 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 8.84 g | 3.2% DV | |
Fruktoza | 0.58 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 0.63 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0.12 g | - | |
Skrobia | 0.03 g | - | |
Sacharoza | 1.01 g | - |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 0.41 g | - | |
Betaina | 1.1 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 7 mg | 2.3% DV | |
Hydroksyprolina | 0.02 g | - | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 84.94 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central