Spices, basil, dried - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źródła
Ogólne
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Energia
|
233 kcal | - | - |
Białko
|
22.98 g | 46% DV | 395% D |
Tłuszcz
|
4.07 g | 5.2% DV | - |
Węglowodany
|
47.75 g | 17% DV | - |
Cukry
|
1.71 g | - | - |
Błonnik
|
37.7 g | 135% DV | 1156% D |
Woda
|
10.35 g | - | - |
Popiół
|
14.85 g | - | - |
Sód
|
76 mg | 3.3% DV | - |
Cholesterol
|
0 mg | 0% DV | - |
Witaminy ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Cholina
|
54.9 mg | 10% DV | 85.68% D |
Kwas foliowy
|
310 ug | - | - |
Witamina A
|
744 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina)
|
0.08 mg | 6.7% DV | 57.22% D |
Witamina B12
|
0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B2 (Ryboflawina)
|
1.2 mg | 92% DV | 792% D |
Witamina B3 (Niacyna)
|
4.9 mg | 31% DV | 263% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy)
|
0.84 mg | 17% DV | 144% D |
Witamina B6
|
1.34 mg | 79% DV | 677% D |
Witamina C
|
0.8 mg | 0.9% DV | 7.63% D |
Witamina D
|
0 iu | - | - |
Witamina K (filochinon)
|
1715 ug | 1429% DV | 12264% D |
Więcej... ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Karoten, alfa
|
113 ug | - | - |
Karoten, beta
|
378 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta
|
24 ug | - | - |
Folate, food
|
310 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem
|
310 ug | - | - |
Kwas foliowy
|
0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol
|
0 ug | - | - |
Tokoferol beta
|
0 mg | - | - |
Tokoferol delta
|
0 mg | - | - |
Tokoferol gamma
|
0.77 mg | - | - |
Tokotrienol alfa
|
0 mg | - | - |
Tokotrienol beta
|
0 mg | - | - |
Tokotrienol delta
|
0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma
|
0 mg | - | - |
Witamina A, RAE
|
37 ug | 4.1% DV | 35.29% D |
Witamina B12, dodana
|
0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3)
|
0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina E
|
10.7 mg | 71% DV | 612% D |
Witamina E, dodana
|
0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon)
|
0 ug | - | - |
Minerały ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Wapń
|
2240 mg | 172% DV | 1479% D |
Miedź
|
2.1 mg | 233% DV | 2003% D |
Żelazo
|
89.8 mg | 499% DV | 4282% D |
Magnez
|
711 mg | 169% DV | 1453% D |
Mangan
|
9.8 mg | 426% DV | 3657% D |
Fosfor
|
274 mg | 22% DV | 188% D |
Potas
|
2630 mg | 56% DV | 480% D |
Selen
|
3 ug | 5.5% DV | 46.82% D |
Sód
|
76 mg | 3.3% DV | 28.36% D |
Cynk
|
7.1 mg | 65% DV | 554% D |
Aminokwasy ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Alanina
|
1.18 g | - | - |
Arginina
|
1.23 g | - | - |
Kwas asparaginowy
|
3.02 g | - | - |
Cysteina
|
0.19 g | - | - |
Kwas glutaminowy
|
2.57 g | - | - |
Glicyna
|
1.25 g | - | - |
Histydyna
|
0.45 g | - | - |
Izoletyda
|
1.06 g | - | - |
Leucyna
|
1.85 g | - | - |
Lizyna
|
1.15 g | - | - |
Metionina
|
0.32 g | - | - |
Fenyloalanina
|
1.25 g | - | - |
Prolina
|
2.7 g | - | - |
Seryna
|
0.53 g | - | - |
Treonina
|
0.76 g | - | - |
Tryptofan
|
0.26 g | - | - |
Tyrozyna
|
0.75 g | - | - |
Walina
|
1.45 g | - | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Omega-3 ALA
|
0.3 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA)
|
0.3 g | - | - |
Omega-3 DHA
|
0 g | - | - |
Omega-3 EPA
|
0 g | - | - |
Omega-3 stearydonowy
|
0 g | - | - |
Omega-6 (n-6)
|
0 g | - | - |
Omega-6 linolowy
|
0.2 g | - | - |
Omega-9 eikosenowy
|
0 g | - | - |
Omega-9 erukowy
|
0 g | - | - |
Omega 9 oleinowy
|
1.07 g | - | - |
Omega 9 oleinowy (cis)
|
1.07 g | - | - |
Kwas arachidowy
|
0 g | - | - |
Kwas behenowy
|
0 g | - | - |
Kwas masłowy
|
0 g | - | - |
Kwas kaprynowy
|
0 g | - | - |
Kwas kapronowy
|
0 g | - | - |
Kwas kaprylowy
|
0 g | - | - |
Kwas laurynowy
|
0 g | - | - |
Kwas lignocerynowy
|
0 g | - | - |
Kwas margarynowy
|
0 g | - | - |
Kwas mirystynowy
|
0.05 g | - | - |
Kwas palmitynowy
|
1.04 g | - | - |
Kwas pentadekanowy
|
0 g | - | - |
Kwas stearynowy
|
1.08 g | - | - |
Nasycone kwasy tłuszczowe 13:0
|
0 g | - | - |
Więcej... ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1
|
0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1
|
0.17 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1
|
0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA)
|
0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t
|
0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Inne ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Alkohol etylowy
|
0 g | - | - |
Popiół
|
14.85 g | - | - |
Betaina
|
16.1 mg | - | - |
Kofeina
|
0 mg | - | - |
Cholesterol
|
0 mg | 0% DV | - |
Hydroksyprolina
|
0 g | - | - |
Teobromina
|
0 mg | - | - |
Woda
|
10.35 g | - | - |
Źródła
- USDA Food Data Central
- Data type: 70. Category: -