Milk, reduced fat, fluid, 2% milkfat, with added vitamin A and vitamin D - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 50 kcal | - | |
Białko | 3.3 g | 6.6% DV | 264% D |
Tłuszcz | 1.98 g | 2.5% DV | |
Węglowodany | 4.8 g | 1.7% DV | |
Cukry | 5.06 g | - | |
Woda | 89.21 g | - | |
Popiół | 0.71 g | - | |
Sód | 47 mg | 2% DV | |
Cholesterol | 8 mg | 2.7% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 16.4 mg | 3% DV | 119% D |
Kwas foliowy | 5 ug | - | - |
Witamina A | 190 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.04 mg | 3.3% DV | 130% D |
Witamina B12 | 0.53 ug | 22% DV | 883% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.19 mg | 14% DV | 569% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.09 mg | 0.6% DV | 23% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.36 mg | 7.1% DV | 285% D |
Witamina B6 | 0.04 mg | 2.2% DV | 89.41% D |
Witamina C | 0.2 mg | 0.2% DV | 8.89% D |
Witamina D | 49 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 0.2 ug | 0.2% DV | 6.67% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 4 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 5 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 5 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 55 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 55 ug | 6.1% DV | 244% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 1.2 ug | 6% DV | 240% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 1.2 ug | - | - |
Witamina E | 0.03 mg | 0.2% DV | 8% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 120 mg | 9.2% DV | 369% D |
Miedź | 0.01 mg | 0.7% DV | 26.67% D |
Fluor, F | 3.4 ug | - | - |
Żelazo | 0.02 mg | 0.1% DV | 4.44% D |
Magnez | 11 mg | 2.6% DV | 105% D |
Mangan | 0.01 mg | 0.6% DV | 24.35% D |
Fosfor | 92 mg | 7.4% DV | 294% D |
Potas | 140 mg | 3% DV | 119% D |
Selen | 2.5 ug | 4.5% DV | 182% D |
Sód | 47 mg | 2% DV | 81.74% D |
Cynk | 0.48 mg | 4.4% DV | 175% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.11 g | - | |
Arginina | 0.09 g | - | |
Kwas asparaginowy | 0.28 g | - | |
Cysteina | 0.02 g | - | |
Kwas glutaminowy | 0.74 g | - | |
Glicyna | 0.07 g | - | |
Histydyna | 0.1 g | - | |
Izoletyda | 0.17 g | - | |
Leucyna | 0.31 g | - | |
Lizyna | 0.28 g | - | |
Metionina | 0.09 g | - | |
Fenyloalanina | 0.17 g | - | |
Prolina | 0.33 g | - | |
Seryna | 0.2 g | - | |
Treonina | 0.14 g | - | |
Tryptofan | 0.04 g | - | |
Tyrozyna | 0.17 g | - | |
Walina | 0.22 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.01 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.01 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.06 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.06 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 0.51 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 0.43 g | - | |
Kwas arachidowy | 0 g | - | |
Kwas behenowy | 0 g | - | |
Kwas masłowy | 0.08 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.05 g | - | |
Kwas kapronowy | 0.04 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.02 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.06 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.01 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.18 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.56 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.02 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.24 g | - | |
Nasycone kwasy tłuszczowe 13:0 | 0 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.02 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.03 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.03 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 i | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.08 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 4.8 g | 1.7% DV | |
Fruktoza | 0.01 g | - | |
Galaktoza | 0.02 g | - | |
Glukoza | 0.01 g | - | |
Laktoza | 5.01 g | - | |
Maltoza | 0.01 g | - | |
Sacharoza | 0.01 g | - |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 0.71 g | - | |
Betaina | 0.9 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 8 mg | 2.7% DV | |
Hydroksyprolina | 0 g | - | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 89.21 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central